O calificare istorică a CS Pristavu

     de Sterian PRICOPE
Clubul Sportiv Pristavu Câmpulung a realizat o performanţă deosebită nu doar pentru sportul local, ci şi pentru tenisul de masă românesc, asta după neaşteptata surpriză de a câştiga turneul celui de-al doilea tur al Cupei ETTU, a doua competiţie valorică europeană intercluburi. Pentru a evalua corect rezultatul tinerilor noştri jucători, precizăm că au trecut mai bine de trei decenii de la ultima calificare similară a unei echipe româneşti, calificare echivalentă cu prezenţa în optimile de finală.
Aşadar, după turneul primului tur desfăşurat în sala de sport de la liceul Carol I, unde tenismenii noştri de masă s-au clasat pe locul al doilea, s-a obţinut promovarea în turul al doilea, la fel după cum s-a întâmplat şi în urmă cu un an. De această dată însă, cel de-al doilea turneu, desfăşurat în Luxemburg, nu a însemnat doar experienţa şi contactul cu un nivel competiţional mai ridicat, ci şi satisfacţia cîştigării, la setaveraj, a unei grupe în care trei din cele patru echipe participante s-au clasat pe primul loc, obţinând, fiecare, cîte două victorii. Echipa noastră, în trio-ul obişnuit, adică Alin Spelbuş, Gabriel Poştoacă şi Alex Manole, a învins reprezentanta gazdelor şi pe aceea a Spaniei, pierzând în faţa unei echipe din Portugalia. De fapt, în acest ultim meci, inconstanţa l-a costat încă o dată pe Alex Manole, acesta pierzând partida decisivă, după ce a avut 2-0 la seturi. Totuşi, ca observaţie generală, nu putem să nu remarcăm faptul că şi în meciurile internaţionale, şi în superligă, băieţii noştri par a fi mai relaxaţi în deplasare decât acasă, în faţa suporterilor din Câmpulung.

Urmează, în perioda 21-23 noiembrie, faza optimilor cupei ETTU, unde vom avea ca adversară campioana Ungariei, partida urmând să se desfăşoare la Budapesta. Ne vom prezenta iarăşi cu aceeaşi echipă, probabil cea mai tânără la acest nivel al competiţiei, iar antrenorul Mădălin Ionaşcu, cel despre care poţi crede că e fratele mai mare al jucătorilor din lot, va şti, cu siguranţă, să transforme acest nou turneu într-un câştig pentru elevii săi, şi asta indiferent de rezultatele consemnate la mesele de joc.
În condiţiile în care maghiarii sunt mult mai bine cotaţi în clasamentele federaţiei internaţionale, ar fi incorect să le cerem băieţilor noştri imposibilul, deşi suntem convinşi că ei îşi vor juca, cu toată încrederea, şansa. Spuneam însă că avem cea mai tânără echipă de la acest nivel, deci ne lipseşte experienţa internaţională pe care însă o putem căpăta tocmai înfruntând jucători mai valoroşi. Pentru comparaţie, în ciuda transferurilor de răsunet, pe măsura bugetului alocat cu generozitate din bani publici, echipa CS Mioveni s-a clasat pe ultimul loc într-un alt turneu de calificare în optimile aceleiaşi cupe ETTU, asta după ce a pierdut toate cele trei partide pe care le-a jucat. Am făcut această comparaţie nu pentru a-i ironiza pe colegii de la Mioveni, de care ne leagă o tot mai frumoasă rivalitate sportivă, ci doar pentru a sublinia rezultatul excepţional pe care şi l-a înscris în palmares CS Pristavu Câmpulung.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *