La volei feminin avem o vicecampioană balcanică

Sezon de vârf pentru voleiul juvenil din Câmpulung! Astfel, fetele de la CS Muscel au participat la primul turneu al campionatului naţional de speranţe, găzduit, în cele mai bune condiţii, chiar în municipiul nostru, în sala de sport a şcolii gimnaziale „Nanu Muscel”. Statutul de gazdă precum şi pregătirea intensă din perioada pre-competiţională au alimentat multe speranţe în ceea ce priveşte rezultatele, şi, într-adevăr, voleibalistele noastre au obţinut două victorii în cele trei meciuri disputate. Astfel, după o înfrângere cu doar un singur set câştigat în partida de debut, înregistrată în faţa echipei CSS Sibiu, favorita acestei serii, a urmat meciul cu Juvenil Braşov, câştigat de către muscelence după o spectaculoasă revenire de la scorul de 0-2 la seturi. A fost momentul de cotitură, de eliberare psihică, un moment care a contat apoi şi în victoria categorică în faţa celeilalte reprezentante a Braşovului, căreia i s-a administrat un sec 3-0, pe teren fiind trimise să evolueze inclusiv jucătoarele de rezervă. Se poate aprecia că bilanţul acestui prim turneu l-a mulţumit pe antrenorul Adrian Mihăilă, singura abatere de la calculele iniţiale fiind victoria neaşteptată a Juvenilului Braşov în faţa sibiencelor, ceea ce a făcut ca CS Muscel să ocupe în final doar locul al treilea. La supărare, au existat şi acuzaţii de non-combat la adresa echipei CSM Sibiu, numai că turneele viitoare vor demonstra dacă a fost vorba doar despre un accident, şi nu de o coaliţie ardelenească împotriva fetelor noastre.
Cu trei turnee rămase de disputat în deplasare, dintre care două la Braşov, o să fie greu să ne clasăm pe unul din primele două locuri ale grupei care asigură calificarea în faza superioară a campionatului naţional. Totuşi, misiunea nu pare a fi una imposibilă, dar totul va depinde de scorurile pe care le vom înregistra în meciurile cu braşovencele de la Juvenil, cu care, după ceea ce s-a văzut la Câmpulung, ne vom bate, probabil, pentru locul al doilea. Plecăm, aşadar, cu un ascendent moral, dar minima condiţie, coroborată însă şi cu celelalte rezultate, este ca să mai câştigăm cel puţin o partidă în faţa lor.

La Câmpulung, voleiul este foarte bine reprezentat, municipiul nostru fiind singurul din judeţ care are echipe atât la feminin, cît şi la masculin. Şi fiindcă ne-am referit la fete, se cuvine să menţionăm că în vară, jucătoarea Carmen Diţă a fost convocată la echipa naţională a României cu care a câştigat medalia de argint la campionatul balcanic rezervat speranţelor. E o performanţă individuală deosebită, dar e şi un semn al pregătirii serioase care se face la CS Muscel.
Parcă sub aşteptări este şi poziţia echipei de juniori CSS Dinicu Golescu în clasamentul seriei din care face parte, în cele 4 jocuri disputate până acum, băieţii antrenorului Viorel Caramelea obţinând doar o singură victorie, în faţa echipei Dinamo Bucureşti, dar şi aceasta după e evoluţie a scorului care ne-a dat emoţii. Însă şi aici e loc de mai bine, aşa că aşteptăm cu acelaşi interes şi cu aceleaşi speranţe ca şi băieţii să conteze în lupta pentru primele locuri în clasament, aşa după cum se întâmpla până nu demult…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *