„Gaşca nebună” de la Muscelul a plecat în vacanţă

de Sterian PRICOPE
Cu o victorie dramatică obţinută la Titu, fotbaliştii de la CN Dinicu Golescu Muscelul Câmpulung au plecat în vacanţa de iarnă. La sfârşitul turului, poziţia din clasament, respectiv locul al 7-lea din 14 echipe, dar mai ales cele 20 de puncte acumulate sunt argumente serioase care ne îndreptăţesc să apreciem bilanţul intermediar al formaţiei noastre ca fiind unul foarte bun, peste aşteptările iniţiale. Cinci victorii, cinci meciuri egale şi doar trei înfrângeri reprezintă un palmares remarcabil pentru o nou-promovată, compusă din jucători tineri şi susţinută cu resurse mai mult decât modeste. Şi asta într-o serie în care există echipe cu nume, tradiţie şi experienţă, cu bani şi cu jucători şi antrenori cu cv-uri notabile.
Fără îndoială, concluziile profesioniste despre tur vor fi trase de către staff-ul tehnic şi administrativ. Noi ne permitem doar nişte păreri de simpli microbişti, fără a avea pretenţia că adevărurile noastre sunt neapărat singurele sau cele corecte. O să începem cu tupeul, în sens pozitiv, de care a dat dovadă gaşca nebună de la Dinicu, un tupeu exprimat prin cele 9 puncte câştigate în partidele jucate în deplasare. Această determinare a fost şi rodul spiritului de echipă, a mecanismelor de joc colectiv, o altă caracteristică a evoluţiilor echipei noastre pe care vrem să o subliniem. În contrapartidă, o anumită inconsecvenţă, scuzabilă prin tinereţea jucătorilor noştri, s-a resimţit de-a lungul turului. Momentul semnficativ a fost atunci când, cu o anumită suficienţă determinată de poziţia fruntaşă de atunci din clasament, a existat declaraţia că dacă la începutul sezonului se dorea evitarea retrogradării, obiectivul trebuie schimbat în evitarea promovării. Nu întâmplător de la acea mică aroganţă a urmat o serie neagră, cu doar un punct câştigat din trei jocuri, dintre care două disputate pe teren propriu, o serie întreruptă la timp, prin victoria de la Titu.
Întrucât am apreciat în primul rând colectivul, deci forţa de grup a echipei, este dificil şi nedrept chiar să căutăm evidenţieri individuale. Din tribună, golgheterul Mazarache pare să fie vedeta noastră; în acelaşi timp, analiza specialiştilor l-a ales pe Jenaru, convocat la un trial pentru lotul naţional de tineret, unde s-a remarcat în mod deosebit. Nu greşim, însă, cu siguranţă dacă vom considera că artizanul reprezintării cu cinste a Câmpulungului în liga a treia fotbalistică este antrenorul Alexandru Popovici. Un profesionist în adevăratul sens al cuvântului care şi-a demonstrat iarăşi valoarea şi cunoştinţele despre fotbalul modern, o şansă până la urmă pentru copiii de astăzi care, ascultându-i sfaturile, pot face din Câmpulung rampa lor de lansare într-o carieră sportivă la cote şi mai înalte.
Mulţumindu-le jucătorilor de la CS Dinicu Golescu pentru momentele generoase de spectacol şi de satisfacţie pe care ni le-au oferit în această toamnă, le dorim vacanţă plăcută şi poate că vreun moş Crăciun le va aduce şi lor cadouri, pentru că le merită cu prisosinţă…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *