Muscelul Câmpulung, pe drumul cel bun după… 0-5!

     de Sterian PRICOPE
După un debut dezamăgitor, adică o înfrângere la scor pe propriul teren, situaţia în clasament a echipei de fotbal CSS Dinicu Golescu Muscelul Câmpulung s-a ameliorat considerabil. A contribuit la aceasta egalul obţinut în deplasarea de la Bradu şi, mai ales, victoria de pe teren propriu în faţa echipei din Vişina Nouă.
Cu siguranţă că microbiştii musceleni sunt la curent cu parcursul tinerilor noştri fotbalişti, şi îmbucurător este faptul că au rămas alături de echipă după severa lecţie primită în prima etapă. Ei au înţeles faptul că, în afară de tracul debutului, am avut şi neşansa de a primi vizita unei formaţii al cărui obiectiv este promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic, beneficiind în acest sens de condiţii, de lot şi de buget pe măsură. Din acest punct de vedere, egalul spectaculos obţinut apoi pe terenul sintetic din Bradu poate fi considerat adevăratul start în liga a III-a, iar rezultatul foarte bun de aici a fost continuat prin victoria fără dubii de pe municipalul câmpulungean, în faţa unei echipe cu o experienţă competiţională mult mai mare.
Chiar dacă la bine regula este să fie evidenţiată echipa, o să încălcăm cutuma şi o să evidenţiem acum meritele antrenorului principal Sandy Popovici. El o dovedit că ştie să pregătească echipa nu doar fizic şi tactic, ci şi din punct de vedere psihologic, iar revenirea de la Bradu, după eşecul catrgoric înregistrat cu o etapă mai înainte, este cea mai bună dovadă în acest sens. În fine, victoria de pe teren propriu în faţa oltenilor de la Vişina Nouă ne-a confirmat că proiectul îndrăzneţ de la Câmpulung este fezabil, iar echipa noastră are potenţialul necesar pentru a se menţine, fără probleme, în cea de-a treia divizie a fotbalului românesc.
Dar dacă fotbaliştii noştri demonstrează ataşament şi dăruire pentru prestigiul municipiului nostru, eforturile lor nu sunt încă sprijinite pe măsură de către comunitatea locală. Iniţiativa de a capacita oameni de afaceri în susţinerea financiară a noului proiect fotbalistic a fost un eşec, doar Ioan Stelian, patronul firmei Romturingia, prezentând o ofertă certă în acest sens. El se adaugă astfel consiliului local şi grupului mai vechi de sponsori, grup din care trebuie menţionaţi în primul rând Nicolae Dumitrescu şi Daniel Gheorghe. Este nevoie însă de mai mult, şi ar fi păcat pentru adolescenţii talentaţi ai Câmpulungului să le refuzăm afirmarea şi dezvoltarea lor fotbalistică chiar la ei acasă, în gaşca nebună care a readus municipiul nostru pe harta fotbalistică naţională. Este păcat şi pentru imaginea mândrului Câmpulung ca echipa care îl reprezintă să se numere printre sărăntocii seriei, cu atât mai mult cu cât nu este vorba despre sume fabuloase, ci doar de conjugarea unor mici eforturi pentru a se asigura o siguranţă decentă.
O echipă frumoasă, fără mercenari veniţi de aiurea după bani, un public care revine la stadion şi promisiunea unor după-amiezi fotbalistice agreabile. Toate acestea există iarăşi la Câmpulung şi este nevoie doar de puţin mai multă înţelegere şi orgoliu local ca să ne bucurăm, în continuare, de fotbal!

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *