CS Pristavu din nou în „ETTU”

           de Sterian PRICOPE
Noul sezon în tenisul de masă a fost marcat de desfăşurarea turneelor primului tur al Cupei ETTU, a doua competiţie europeană ca valoare a cluburilor. La fel ca anul trecut, municipiul Câmpulung a fost desemnat să găzduiască un astfel de turneu, echipa CS Pristavu fiind calificată în competiţie după locul al treilea obţinut în superliga naţională. Şi tot ca anul trecut, turneul a fost organizat în condiţii impecabile în sala de sport a colegiului carol I, iar oaspeţi s-au bucurat de toată atenţia şi ospitalitatea pentru a purta o amintire cât mai plăcută despre Câmpulung şi despre Muscel.

Alături de CS Pristavu, ţintarul iniţial includea alte patru echipe, din Norvegia, Luxemburg, Portugalia şi, respectiv, Slovenia. Norvegienii nu au putut însă face deplasarea, aşa că s-a ajuns la întrecere în patru, miza fiind clasarea pe primele două locuri, care asigurau calificarea în turul următor. Şi, la fel ca la debutul european de anul trecut, echipa noastră şi-a atins acest obiectiv, nu fără ceva emoţii, de vreme ce reprezentanta Portugaliei, care a avut în componenţă un jucător asiatic, a fost în mod evident mai valoroasă decât celelalte echipe situate cam la acelaşi nivel. Cum în meciul decisiv, cel cu echipa din Slovenia, Clubul Sportiv Pristavu şi-a atins numărul de victorii la masa de joc care îi asigurau calificarea, în ultima partidă a evoluat antrenorul sloven, un simpatic profesor universitar, iar evoluţia lui neconvenţională şi entuziastă a fost o frumoasă şi originală pledoarie pentru sport în general şi pentru tenisul de masă în special. În esenţă, turneul a fost un spectacol deplin, cu multe meciuri echilibrate şi răsturnări de scor, şi, mai ales, cu mulţi jucători tineri, de perspectivă, echipa CS Pristavu având, din acest ultim punct de vedere, cea mai scăzută medie de vârstă dintre toate participante.

În aceeaşi competiţie au debutat şi colegii de la CS Mioveni, ei obţinând o calificare categorică în turneul desfăşurat în Luxemburg. Antrenorul-jucător Alexandru Petrescu, un produs al şcolii de tenis de masă de la CS Pristavu, beneficiază de un lot în care s-au făcut transferuri de valoare şi de un buget generos asigurat de către primăria Mioveni, având, deci, toate condiţiile pentru performanţe cât mai bune. Şi dincolo de participarea în cupa ETTU, obiectivul principal rămâne superliga naţională, care a debutat chiar în acest sfârşit de săptămână la Clug, cu turneul turului. Pentru prima oară în istoria celei mai valoroase competiţii interne, există un echilibru valoric aproape general, şase din cele opt participante fiind cotate cu şanse la câştigarea titlului naţional. Printre acestea se numără şi CS Pristavu şi CS Mioveni, şi ce frumos ar fi dacă, la sfârşitul campionatului, şampania victoriei va fi desfăcută în Argeş, fie la Câmpulung, fie la Mioveni!

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *