Medalii pentru CS Ceramus

Clubul Sportiv Ceramus şi-a înscris indirect în palmares prima medalie de anvergură naţională. Aceasta este de argint şi a fost obţinută de către jucătoarea Raluca Melcu la campionatul naţional de tenis de câmp rezervat copiilor sub 10 ani, cea mai importantă competiţie internă şi care s-a desfăşurat la Bucureşti.
Spuneam că este o performanţă indirectă pentru că la acest turneu, Raluca a evoluat sub culorile unui club craiovean; asocierea a fost însă una ad-hoc, convenită pentru a da mai multă forţă echipei şi a-i asigura astfel un parcurs mai lung. Regulamentul a prevăzut o întrecere pe echipe, constând în două partide de simplu şi una de dublu. Câmpulungeanca noastră a evoluat doar la simplu, în cele patru jocuri ale ei obţinând două victorii şi pierzând două meciuri: unul la limită, la tie-break, iar cel de-al doilea în finală, în faţa unei mult mai experimentate jucătoare a primei echipe a clubului Dinamo Bucureşti. O evoluţie meritorie a avut Raluca şi în proba individuală, acolo unde s-a clasat între primele 16 tensimene din ţară la categoria ei de vârstă, un rezultat care trebuie apreciat prin prisma concurenţei naţionale, dar şi a standardului valoric generat de către numărului tot mai mare de copii care practică tenisul de câmp. Raluca Melcu a fost la prima ei participare la un turneu de un asemenea nivel şi, de aceea, medalia obţinută este şi cea mai preţioasă din colecţia ei de până acum. De altfel, jucătoarea care învăţat şi învaţă tenis pe zgura cochetei baze din Grui a mai obţinut şi alte performanţe în turnee de importanţă zonală, însă acum se poate vorbi despre o adevărată evaluare naţională pe care a reuşit să o treacă, numărându-se chiar printre premianţi.
Dar fiindcă am adus vorba despre premii, atunci trebuie neapărat să evidenţiem faptul că Raluca Melcu, elevă la prestigioasa şcoală Oprea Iorgulescu, are rezultate foarte bune şi la învăţătură, materia ei preferată fiind matematica, anul trecut ea câştigând concursul LuminaMath. E o dovadă că sportul şi învăţătura pot face casă bună împreună, atunci când sunt tratate cu pasiune şi conştiinciozitate.
Felicitând-o pe Raluca Melcu pentru performanţele ei de acum care îi pot deschide căi spre un viitor frumos în sportul alb, se cuvine să nu uităm rolul antrenorului Ciprian Drăgoi, cel care i-a pus racheta în mână şi care o pregăteşte în continuare atât pe ea, cât şi pe ceilalţi copii frumoşi şi talentaţi care se antrenează pe Grui. În acelaşi timp, e şi o victorie a Clubului Sportiv Ceramus, care a investit nu doar bani, ci şi răbdare şi viziune în acest generos proiect sportiv. Raluca Melcu a spart gheaţa marii performanţe şi avem toate speranţele că şi în viitor, ea şi alţi copii legitimaţi la CS Ceramus ne vor oferi rezultate deosebite, care vor creşte în timp odată cu vârsta, dar şi cu numărul micuţilor care, acum, s-ar putea juca de-a v-aţi ascunselea, folosind numai fileul sau rachetele pe care le mânuiesc… (Sterian PRICOPE)

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *