EDITORIAL | Ați băgat fotbalul câmpulungean în mocirlă, până la gât

Bogdan BURHAN
Exact așa:
Ați băgat fotbalul câmpulungean în mocirlă, până la gât! Mă adresez direct primarului Liviu Țâroiu, cel care, pe fluturașul electoral cu care s-a prezentat înaintea alegerilor din vara lui 2016, la secțiunea ”Sport” avea înscris, ca angajament ferm, printre altele, ”Susținerea echipei de fotbal”! În momentul în care a preluat frâiele orașului din postura oficială de primar, echipa evolua încă în Liga a treia. Dar nu aș vrea să se creadă că deviez într-un reproş politic. Analizez doar din punct de vedere sportiv, iar realitatea este astăzi una cruntă şi dezonorantă pentru municipiul nostru: echipei de la Liga a III-a despre care vorbeam i s-a pus cruce, l-au desființat-o și, apoi, au dat vina pe predecesori!

Echipa actuală de fotbal-seniori, înființată și susținută financiar de Primăria Municipiului Câmpulung, este pe locul 13 din 16 echipe participante la nivel de județ. Adică Divizia D. Colibași, Micești, Buzoești, Suseni și alte câteva localități argeşene sunt destinațiile de deplasare sau numele adversarilor care vin la Câmpulung. Fotbalul câmpulungean este şi la propriu în mocirlă, așa după cum o arată imaginile surprinse duminică, pe ”Municipal”.

Sezonul 2017-2018: 6 victorii în 16 meciuri, dintre care 3 obținute în meciurile cu actualele vecine din subsolul clasamentului, respectiv locurile 12, 15 și 16, plus o remiză cu locul 14. Duminică, la Câmpulung, ne-a bătut AS Colibași. Am descoperit în oaspeţi o echipă frumoasă, foarte bine organizată, creată în jurul unui jucător exemplar, Ilie Baicu, susținută, am aflat, și de primărie. Fără să deranjez pe cineva de acolo, numele rămâne, totuși, ”Colibași” și gândul mă duce mai degrabă la un cartier al orașului Mioveni. Prioritățile în sportul de acolo, chiar și în fotbal, sunt cu totul altele, nici pe departe AS Colibași!

N-am uitat nici de acel umilitor 0-8 cu AS Poiana Lacului din tur, despre care viceprimarul Blidaru, la bază antrenor de fotbal, a declarat public, în ședința de Consiliu Local, că ”nu trebuie să facem o dramă din acest rezultat”! Cum dramă nu trebuie să facem nici din craterele apărute în asfaltul din municipiu și nici din târnăcopul care a ”sculptat”, recent, o clădire de patrimoniu ce-i aparține chiar Primăriei!

În realitate, fotbalul la Câmpulung nu mai are nimic. Nu are conducere administrativă şi nici susținere de vreun fel, iar spectatori au mai rămas cât să-i numeri pe degete. Mai sunt la datorie doar un Ovidiu Tică, un Liviu Hapaină, un nea Sandu Epure și, desigur, toți jucătorii ăștia tineri care, sunt convins, joacă doar din pasiune. Altfel, cine s-ar fi dezechipat, fără nicio motivație, să joace duminică, pe vremea aceea atât de urâtă, cu ploaie, frig, noroi și… cu mai nimeni în tribună!

Peste câteva etape mi-e teamă că echipa se va desființa. Așa simt, deși n-aș vrea…
Dar nici nu-mi place să o văd în halul ăsta, pentru că în istoria lui, fotbalul câmpulungean nu a fost niciodată mai jos.
Niciodată, domnule primar!

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

3 Comments

  1. fan muscelean

    vicele blidaru e marele minicinos si impostor. inteleg ca nu se pricepe la cladiri monument, dar sa demoleze si fotbalul local, asta il descalifica moral ca antrenor, profesor de sport si fost portar.

    Reply
  2. internazionale furnicosi

    lasa, bebel, ca trece taroiu fotbalul muscelean la categoria sarac, face un proiect european sa-l salveze ca pe amaratii de la serparie si isi mai trage si de acolo un salariu :))

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *