Celebrități pe biciclete

Când vine vorba despre mersul pe bicicletă, fiecare dintre noi poate găsi cu uşurinţă un motiv pentru a susţine această activitate. Fie că ne gândim la aspecte din sfera sănătăţii sau adoptăm un punct de vedere altruist şi luăm în calcul beneficiile faţă de mediul înconjurător, avantajele utilizării bicicletei pot fi la fel de variate ca şi personalitatea fiecăruia. Având în vedere numeroasele părţi bune ale acestei activităţi, nu este de mirare faptul că pasiunea pentru biciclete se regăseşte şi în lumea vedetelor.

Matt Damon – pasiune și perseverență

Unul dintre actorii cei mai devotaţi mersului pe două roţi este Matt Damon. Pasiunea sa a fost una foarte evidentă încă din anul 2009 când a participat alături de fratele său, Kyle Damon, la renumita cursă desfăşurată în oraşul Cape Town din Africa de Sud. Evenimentul organizat anual presupune parcurgerea unei distanţe de 109 kilometri pe un drum plin cu peisaje impresionante. Mai mult decât atât, actorul s-a oferit pentru a juca rolul faimosului ciclist Lance Armstrong într-un film adaptat după biografia acestuia.

Matthew McConaughey – antrenamente alături de Lance Armstrong

Matt Damon nu a fost singurul actor inspirat de către Lance Armstrong, starul texan Matthew McConaughey fiind de asemenea deseori văzut călătorind pe două roţi. Relaţia de prietenie dintre cei doi a fost una uşor de observat, aceştia fiind văzuţi în mod frecvent de către paparazzi parcurgând împreună distanţe impresionante pentru a-şi menţine forma fizică de excepţie.

George Clooney


Caption: Superbul peisaj de care se bucură George Clooney în timpul plimbărilor pe bicicletă în jurul lacului Como.

Actorul George Clooney a fost de asemenea captivat de această activitate relaxantă. Însă, spre deosebire de cei menţionaţi anterior, tipul de teren preferat de către vedetă este cel montan, mai exact la poalele munţilor Alpi. Drumul favorit al actorului este unul ce înconjoară lacul Como din regiunea Lombardy în Italia. Acesta deţine chiar şi o casă în acea zonă şi a fost surprins de către fotografi bucurându-se de peisaje alături de renumitul cântăreţ al formaţiei U2, Bono.

Superstar-ul NBA – LeBron James

Cu toate că vedetele din lumea filmelor sunt în general mai des urmărite de către paparazzi iar pozele cu aceştia mergând pe bicicletă sunt mai uşor de găsit, pasiunea pentru pedalat este una ce poate fi regăsită în mult mai multe domenii de activitate. Spre exemplu, unul dintre cei mai faimoşi baschetbalişti din zilele noastre, star-ul NBA LeBron James este de asemenea un fan al mersului pe bicicletă. Nu de puţine ori a fost surprins călătorind pe două roţi pentru a ajunge la meciuri iar motivul citat de către acesta este unul legat de sănătate, susţinând faptul că această activitate reprezintă unul dintre cele mai plăcute moduri pentru a te menţine în formă.

Mikhail Shalamov – un fan al sporturilor extreme

Unele dintre aceste celebrităţi au mers chiar mai departe de plimbările liniştite pe bicicletă. Acesta este şi cazul jucătorului profesionist de poker, Mikhail Shalamov, care îşi petrece deseori timpul liber din afara competiţiilor mergând pe bicicletă, pe skateboard şi chiar şi pe snowboard. Shalamov a declarat de mai multe ori în interviuri că a fost dintotdeauna pasionat de sporturi extreme.

Pink

O altă vedetă care practică acest sport în mod frecvent este celebra cântăreaţă Alecia Moore, cunoscută mai bine drept Pink. Diferenţa dintre aceasta şi alţi pasionaţi ai sportului este legată de motivele pentru care preferă să se deplaseze pe două roţi. Cântăreaţa a fost pentru mult timp şi încă este o mare susţinătoare a organizaţiei ce luptă pentru drepturile animalelor, PETA, iar justificarea sa pentru alegerea acestei metode de deplasare este pentru a atrage atenţia asupra folosirii cailor în deplasările cu trăsura, în cele din urmă încercând să pună capăt acestei practici.

Indiferent de motivul pentru care aleg să petreacă timp pedalând, toate celebrităţile menţionate şi-au exprimat pasiunile pentru această activitate relaxantă şi foarte sănătoasă. În plus, nu trebuie să fim profesionişti şi nici nu este nevoie să învăţăm scheme complexe pentru a ne bucura de plimbările cu bicicleta, fapt demonstrat chiar şi de către vedete.

Mai mult decât atât, datorită faptului că nivelul de dificultate al acestei activităţi este unul nu foarte ridicat, accesibilitatea este una destul de mare iar adăugând numeroasele avantaje pe care le prezintă, putem spune că deplasarea pe două roţi este una dintre cele mai bune metode de a călători pe distanţe scurte.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *