Iulian Chirița, campion și dublu-vicecampion european în Cehia

   Rezultate importante obținute recent de Iulian Chirița, jucătorul de tenis de masă legitimat la CS Pristavu Câmpulung! Aflat la Ostrava, în Cehia, la Campionatul European de Juniori și Cadeți, acesta a jucat marți două finale la categoria de vârstă a cadeților.
Mai întâi, finală la ”dublu masculin”, alături de
Eduard Ionescu (CSA Steaua București). Cei doi au întâlnit un dublu francez de care au dispus, scor 3-2. Pe seturi a fost 6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9 în decisiv, victorie care le-a adus celor doi sportivi aurul european!

D
e la ora 15.50, ora României, Iulian Chiriță a disputat cea de-a doua finală a zilei! La simplu masculin, jucătorul de la CS Pristavu Câmpulung a întâlnit un alt român, pe Darius Movileanu (CSA Steaua București). A fost un meci controlat în prima parte de bucureștean, care a dus scorul la 3-0! Iulian a revenit în meci, câștigând următoarele două seturi (11-6, 11-9), însă Darius Movileanu și-a adjudecat setul ”șase” și s-a impus, scor 4-2, devenind campionul european al acestei categorii, în timp ce Iulian Chirița a obținut argintul.
     Așadar, o evoluție excelentă a musceleanului la această ediție a Campionatului European, la care a obținut în total 3 medalii:
aur la dublu masculin; argint la simplu și tot argint în proba pe echipe, după ce România a cedat joi, 2-3, în întâlnirea cu echipa similară a Rusiei. 
Din delegația României prezentă în Cehia au mai făcut parte doi musceleni: jucătorul Andrei Tomică (medaliat cu argint în proba pe echipe) și Mădălin Ionașcu, antrenorul lotului național de juniori.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *