A MURIT ILIE BALACI! Municipiul Câmpulung a fost de mai multe ori gazdă pentru ”Minunea Blondă”

Ziua de duminică, 21 octombrie 2018, a venit cu o veste șoc în fotbalul românesc: Minunea blondă, ILIE BALACI, A MURIT! La numai 62 de ani, Balaci a murit în urma unui infarct.
Suporterii musceleni au avut ocazia să-l vadă pe Ilie Balaci chiar la Câmpulung în vara anului trecut, cu ocazia meciului-eveniment organizat în memoria lui Nicolae Dobrin.
Nu a jucat în acel meci, dar a stat pe banca tehnică pe întreaga durată a partidei, iar la începutul jocului i-a înmânat soției fostului mare jucător din Trivale, Gica Dobrin, un tricoul galben al naționalei României, cu numărul 8 pe care stătea scris: ”DOBRIN – Prințul din Trivale”
Ilie Balaci a fost prezent la Câmpulung și la conferința de presă organizată înaintea acestui eveniment. Spunea atunci că și-ar dori ca tribunele stadionului să fie pline: Rugămintea mare ar fi, dacă s-ar putea face acest efort, ca acest stadion din Câmpulung să fie plin și Gicu, de acolo, de undeva de Sus, să se bucure de acest lucru.

Drumul lui Ilie Balaci cu municipiul Câmpulung s-a intersectat, însă, cu mult timp înainte. Într-un interviu acordat pentru Muscel TV în 2011, acesta spunea că a jucat la Câmpulung ”… și cu Craiova, și cu Dinamo, și cu echipa națională”, iar de Câmpulung îl leagă strânsa prietenie cu Constantin Țil Popescu.

ILIE BALACI, Câmpulung Muscel, 21 iulie 2017
(foto: Narcis Manole)
Pe pista stadionului ”Municipal” înaintea meciului dintre ARO Câmpulung și Selecționata stelelor din fotbalul românesc

Alături de Florin Călinescu, în fața vestiarelor stadionului ”Municipal”

Pe banca tehnică, în timpul meciului organizat în memoria lui Nicolae Dobrin.


ILIE BALACI
a câştigat trei titluri de campion al României (1974, 1980, 1981) şi patru Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983), toate cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei. A mai îmbrăcat tricourile formațiilor FC Olt și Dinamo București.
*
În Divizia A a debutat la 16 ani și 11 luni (12 august 1973, Jiul petroșani – U Craiova 1-1). A marcat 84 de goluri în 347 de meciuri în primul eșalon;
*
În echipa națională a României a debutat la fel de tânăr: 17 ani, 6 luni și 10 zile (23 martie 1974, Franța – România 1-0), pentru care a marcat 8 în 65 de partide.

 

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *