Tentea s-a calificat la JO Tineret de pe locul 2

Sportivul de la CS Muscel Câmpulung, Mihai Cristian Tentea, a încheiat cu bine campania de calificare la Jocurile Olimpice pentru Tineret în concursurile de monobob. Sâmbătă, musceleanul a luat start în cea de-a VII-a etapă a campaniei de calificare, desfăşuraţă pe pista de la St. Moritz şi s-a clasat la final pe locul 6 dintr-un total de 16 participanţi, cu timp cumulat: 2:30:81.
Mihai Tentea a ocupat locul 1 la etapele de la Calgary şi Lillehammer (unde a obţinut câte 120 de puncte), locul 4 la Igls (96 puncte), locul 5 la Calgary, Igls şi Lillehammer (câte 92 de puncte pentru fiecare etapă) şi acum locul 6, la St. Moritz (88 puncte). Cu un totalal de 700 de puncte, elevul antrenorului Iulian Păcioianu s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general (foto), la numai 20 de puncte în spatele caştigătorului, englezul George Johnston!

Pentru sportivul de la Câmpulung, probele „de foc” vor urma acum în Norvegia, la Lillehammer, acolo unde în luna februarie se vor desfăşura Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret.
Prima sportivă de la CS Muscel Câmpulung care a participat la o astfel de competiţie a fost în 2012, Denisa Poştoacă – la sanie, cea care a ocupat în final locul 16.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *