TENIS DE MASĂ | Moment istoric pentru naționala de juniori a României. CS Pristavu Câmpulung are doi reprezentanți pe podium

În urmă cu puțin timp, la Riva del Garda, în Italia, s-au încheiat finalele Campionatul Mondial de tenis de masă – Juniori în proba pe echipe. Ambele s-au jucat între China – Japonia și ambele au fost câștigate de China: 3-0 în competiția băieților, 3-1 în cea a fetelor. Dealtfel, echipele naționale ale României, feminin și masculin, au fost eliminate în semifinale tot de China!
La scurt timp după încheierea finalelor a avut loc și festivitatea de premiere, iar pe podium, pe treapta a III-a, au urcat și naționalele României care au primit medaliile de bronz. Pentru echipa masculină, condusă de antrenorul de la CS Pristavu Câmpulung, Mădălin Ionașcu, acestea sunt primele medalii la Campionatul Mondial în competiția juniorilor, iar ele au fost primite de Cristian Pletea (LPS Constanța), Rareș Șipoș (CSM Cluj Napoca), Dragoș Oprea (CSM Buzău) și Florin Spelbuș (CS Pristavu Câmpulung).

La Campionatele Mondiale de juniori, România are până în prezent 14 medalii, dintre care:
șase în proba feminină pe echipe (1 argint + 5 bronz),
cinci la dublu feminin (1 aur + 4 bronz),
una la simplu feminin (bronz),
una la dublu mixt (bronz) și
una în proba masculină pe echipe (bronz)


Campionatele Mondiale vor continua în Italia cu probele individuale, Clubul Sportiv Pristavu Câmpulung urmând să fie reprezentat la masa de joc de Florin Spelbuș.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *