TENIS DE MASĂ | Camelia Iacob Poștoacă traversează o perioadă excelentă în Franța

Dublă dramatică în optimile de finală ale Cupei ETTU la tenis de masă între Etival Clairedontaine din Franța, echipă la care evoluează jucătoare din Câmpulung, Camelia Iacob Poștoacă și Budaorsi Sport Club din Ungaria. Pe 14 ianuarie, în meciul tur desfășurat în Ungaria, Etival s-a impus la limită, scor 3-2, iar musceleanca a jucat două meciuri: l-a pierdut pe primul, dar a câștigat întâlnirea decisivă cu Timeea Varga (3-2) și a adus, astfel, victoria echipei sale.
La retur, Budaorsi și-a luat revanșa, câștigând în Franța, cu același scor (3-2), iar pentru stabilirea echipei calificată a fost nevoie de multe calcule! Scorul a fost 5-5 la meciuri, 19-19 la seturi, iar la puncte 345-340 în favoarea echipei franceze! Așadar, doar 5 puncte au făcut diferența!
Camelia a fost pe foaie, a jucat un singur meci, întâlnind-o din nou pe Timeea Varga. Musceleanca s-a impus încă o dată, scor 3-1 (11-7, 11-9, 6-11, 11-5).
În etapa precedentă a Cupei ETTU, Etival a eliminat una dintre fostele echipe la care a evoluat musceleanca, Priego TM din Spania, dublă în care Camelia a jucat două partide și pe ambele le-a câștigat.

Etival, victorie surprinzătoare împotriva liderului din Franța, echipă la care evoluează o altă româncă
Luni seara, Etival și Lille, echipele celor două românce care evoluează în campionatul francez, Camelia Iacob Poștoacă și Bernadette Szocs, s-au întâlnit în meci direct, în etapa a 7-a a primei ligi franceze. Faptul că Etival traversează o perioadă excelentă, a demonstrat-o și în deplasarea de la Lille, acolo unde s-a impus, surprinzător, scor 3-2. A fost un meci spectaculos în care fiecare echipă s-a aflat la conducere. Româncele nu s-au întâlnit în meci direct, însă atunci când au intrat la masa de joc, au fost învingătoare.

În urma acestui rezultat, Lille rămâne pe primul loc în clasament, iar Etival sare spectaculos de pe poziția a șasea până pe podium, ocupând în acest moment locul 3.
Născută în Câmpulung și formată la Clubul Sportiv Pristavu, Camelia Poștoacă, devenită Iacob după căsătorie, este jucătoare de bază a formației Etival. Înainte de a se transfera în Franța, muscelenca a mai evoluat pentru Priego TM în Spania și Linz în Austria.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *