TENIS DE MASĂ | Juniorii români au făcut HORA BUCURIEI în Italia. Prima medalie la Campionatul Mondial

      Naționala de tenis de masă-juniori a României, antrenată de Mădălin Ionașcu, coordonatorul Clubului Sportiv Pristavu Câmpulung, a încheiat pe locul 3 proba pe echipe a Campionatului Mondial ce se desfășoară în această perioadă în Italia. Românii au pierdut în urmă cu câteva minute semifinala disputată împotriva echipei similare a Chinei (0-3), dar chiar și așa, aceștia au obținut un rezultat istoric, fiind prima medalie a juniorilor noștri într-o astfel de competiție. La Riva del Garda, locul de desfășurare a competiției, naționala masculină a avut o prestație foarte bună în Grupa G, acolo unde a obținut două victorii la capătul a două meciuri cu răsturnări spectaculoase de rezultat.

ROMÂNIA – COREEA DE SUD 3-2
În meciul cu asiaticii, România a avut 2-0, dar s-a văzut egalată (2-2)! În decisiv, Rareș Șipoș a fost în două rânduri condus (0-1 și 1-2), egalând de fiecare dată, 2-2 făcându-se după un spectaculos 18-16! În decisivul decisivului, Rareș a câștigat (11-6) pentru prima victorie a României în Grupă.
ROMÂNIA – SUEDIA 3-2
Nici cu Suedia, tricolorilor nu le-a fost mai ușor! România a condus cu 1-0, dar nordicii au întors, 2-1, fiind aproape de victorie și de stoparea echipei țării nostre în drumul spre medalie! Cristian Pletea și Rareș Șipoș au jucat din nou la adevărata lor valoare, au câștigat următoarele două meciuri și România a învins, 3-2. A încheiat grupa pe primul loc și a intrat pe tabloul celor mai bune 8 echipe din lume!
ROMÂNIA – SUA 3-2
În această după-amiază, românii au revenit la masa de joc, pentru sferturile de finală, acolo unde au întâlnit Statele Unite ale Americii. Este adevărat, programul le-a surâs, pentru că ar fi putut întâlni mult mai puternicele naționale ale Germaniei sau Franței!  România – Statele Unite ale Americii a fost al treilea meci pe muchie de cuțit pentru tricolori: 1-0 și 2-1 pentru România, dar de fiecare dată americanii au egalat! Rareș Șipoș avea să joace, astfel, pentru a treia oară meciul decisiv. La 2-2 a avut suficient sânge rece pentru a mai câștiga încă o dată, stabilind, astfel, un rezultat istoric al echipei naționale de juniori: MEDALIE la CAMPIONATUL MONDIAL!
https://youtu.be/KERHs-_rnfY 

ROMÂNIA – CHINA 0-3
În urmă cu puâin timp s-a încheiat semifinala. Fără istoric, China trece previzibil de România (scor 3-0).

Naționala de juniori a România este antrenată, așa cum spunem, de Mădălin Ionascu, iar lotul este format din Cristian Pletea (LPS Constanța), Rareș Șipoș (CSM Cluj Napoca), Dragoș Oprea (CSM Buzău) și Florin Spelbuș – sportiv legitimat la CS Pristavu Câmpulung.

Foto: Remy Gros

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *