TENIS DE MASĂ | Cristian Chiriţa a fost întors de la „trei mingi de meci” şi a pierdut TOP 12

Sâmbătă şi duminică, la Câmpulung, în sala de sport de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” s-a desfăşurat concursul de tenis de masă „TOP 12 juniori 1”. În competiţie, antrenorul de la CS Pristavu Câmpulung, Mădălin Ionaşcu, a avut 3 sportivi, Florin Spelbuş, Cristian Chiriţa şi Mihai Zamfir. Prin absenţa lui Cristian Pletea şi Rareş Şipoş, Cristian Chiriţa de la CS Pristavu Câmpulung a fost favorit numărul 1 al întrecerii, iar conform rezultatelor înregistrate în prima zi de concurs, 8 victorii în tot atâtea partide, respecta calculul hârtiei. În urma sa, Florin Spelbuş, favorit şi el la un loc pe podiumul de premiere, a avut o evoluţie foarte bună şi, cu 7 victorii în 8 partide era în “obiectiv”.
VIDEO – Jurnal SPORT – MUSCEL TV

  Duminică dimineaţa, a fost programat meciul care în mare măsură stabilea numele câştigătorului în competiţia masculină: Cristian Chiriţa l-a întâlnit pe Dragoş Oprea de la CSM Buzău. Musceleanul a început perfect acest joc, având 2-0 la seturi. Oprea a redus din handicap (1-2), însă în setul cu numărul 4, musceleanul s-a apropiat încă o dată de victorie: 10-7 şi avea 3 mingi de meci! A pierdut una câte una, s-a făcut 10-10 şi s-a intrat, astfel, în prelungiriile setului patru! 14-12 şi buzoianu şi-a adjudecat setul egalând la “2”, iar meciul a întrat în decisiv. Chiriţa a început perfect, a avut 4-1 şi părea că deţine controlul, în ciuda revenirii adversarului său. A fost egalat, Oprea a preluat conducerea şi într-un final s-a şi impus: 11-5 şi 3-2 la seturi!
Din acel moment, favorit la câştigarea competiţiei, cu o rundă înainte de final a devenit Dragoş Oprea! Cu toate acestea, în ultima rundă, în funcţie de jocul rezultatelor, Cristian Chiriţa, Dragoş Oprea şi chiar Florin Spelbuş aveau şansa să câştige această competiţie. Nu a fost, însă, loc de nicio surpriză: Dragoş Oprea l-a învins pe Florin Spelbuş (scor 3-0) şi Cristian Chiriţa pe Paul Mladin (scor 3-1). În urma acestor rezultate s-a stabilit, aşadar şi podiumul final în competiţia masculină:
1. Dragoş OPREA (CSM Buzău)
2. Cristian CHIRIŢA (CS Pristavu  Câmpulung)
3. Florin SPELBUŞ (CS Pristavu  Câmpulung)
Al treilea muscelean în concurs, Mihai Zamfir, s-a clasat pe locul 6.

Competiţia fetelor a fost dominată categoric de constănţeanca Elena Zaharia, cea care a obţinut în total 10 victorii din tot atâtea partide disputate şi s-a clasat,a stfel, pe treapta I a podiumului de premiere:
1. Elena ZAHARIA (CS Farul Constanta)
2. Camelia MITROFAN (CS Farul Constanta)
3. Andreea HUDUSAN (CSM Slatina)

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *