TENIS DE MASĂ | România a obţinut bronzul la Campionatul European, dar a pierdut dramatic semifinala! A avut 10-5 în decisiv, însă…

Echipa naţională de tenis de masă juniori a României, condusă de antrenorul de la CS Pristavu Câmpulung, Mădălin Ionaşcu, a obţinut medalia de bronz la Campionatul European ce se desfăşoară în această perioadă la Guimaraes, în Portugalia.
România a făcut parte din Grupa B, a obţinut victorii pe linie, toate cu 3-0; în optimi a trecut de Slovacia (3-0), în sferturi a învins Franţa (scor 3-2) – după o revenire spectaculoasă – pentru ca, în semifinale, România să piardă dramatic, scor 2-3 meciul cu Germania!
România a avut 1-0 după victoria lui Cristi Pletea, a fost egalată şi chiar condusă de Germania (1-2), numai că Pletea a câştigat încă o dată, restabilind egalitatea (2-2) şi a trimis meciul în decisiv. Un decisiv care l-a găsit la masa de joc din partea tricolorilor pe Rareş Şipoş, iar în tabăra adversă pe Gerrit Engemann. Meciul a fost unul dramatic ca, dealtfel, toată partida. Nemţul a condus cu 1-0 şi 2-1 dar de fiecare dată românul a egalat. În setul decisiv, Rareş Şipoş a jucat perfect şi a avut 10-5 pe tabela de marcaj, având nevoie de un singur punct pentru a-şi duce echipa în finală!
Incredibilul, însă, s-a produs! Gerrit a egalat la „10” şi apoi s-a impus la avantaje (scor 14-12), stopând astfel, drumul României spre finala mare a competiţiei; delegaţia tricoloră fiind nevoită să se mulţumească doar cu medalia cu bronz!

De joi, în Portugalia vor începe probele individuale, acolo unde în concurs va fi şi jucătorul de la CS Pristavu Câmpulung, Florin Spelbuş, cel care, dealtfel, a şi evoluat în mai multe meciuri pentru România, în proba pe echipe.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *