Student la Jurnalism, Ionuţ Maican îşi îndreaptă atenţia spre… sport!

Ionuţ Maican este student la Universitatea din Pitesti, Facultatea de Ştiinte Socio-Umane, specializarea „Jurnalism”. Recent a realizat primul său interviu din postura de „jurnalist în devenire”, iar pentru că este pasionat de sport şi mai ales de sporturile cu motor l-a ales ca interlocutor pe pilotul muscelean Aurelian Andronache. După ce şi-a prezentat interviul în faţa profesorului, site-ul sportinmuscel.ro i-a oferă spaţiu pentru a-l şi publica!


“M-am răsturnat de două – trei ori, dar totul a fost în regulă”


Astăzi, am avut plăcerea de a discuta cu un pilot cunoscut în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, atât pe plan local, cât şi naţional, Numele său este Aurelian Andronache – campion în anul 2014 la Grupa A, Clasa 2, pilotând o maşină Honda Civic. ”Dode’’ – cum îi spun cei apropiaţi – a vorbit despre alegerea sa în practicarea acestui sport, despre rezultatele obţinute şi despre investiţiile făcute în sportul pe care-l practică.

IONUŢ MAICAN: – Bună ziua domnule Andronache, vă mulţumesc pentru acordarea acestui interviu, este o onoare şi o plăcere în acelaşi timp!
AURELIAN ANDRONACHE: – Şi eu mulţumesc, nu aveam cum să nu-ţi ofer acest interviu…
– Cum aţi început să practicaţi acest sport?
– Iubesc maşinile de când m-am născut, pasiunea mea o reprezintă maşinile, raliurile şi tot ce înseamnă sportul cu motor îmi este foarte drag. Încă de când eram copil, luam parte în calitate de spectator la raliurile de casă, când participau baieţii de la ARO, de la DACIA…  Mi-a intrat în sânge şi m-a ajutat Dumnezeu să am maşină de competiţie şi să particip în Campionatul Naţional de Raliuri şi în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

dode3– V-aţi îndeplinit un vis…
– Un vis super.
– Care este cea mai importantă performanţă obţinută?
– Sunt mai multe, dar cele mai importante performanţe sunt cele obţinute în etapele de acasă, unde, dacă le câştigi, este foarte bine, foarte frumos pentru tine, pentru cei apropiaţi, pentru sponsori, pentru toată lumea.
– Cel mai dificil?
– (uşor amuzat) Cel mai dificil moment a fost atunci când m-am răsturnat de două, trei ori, dar totul a fost în regulă! Acesta a fost cel mai dificil moment din carieră. Se întâmpla la debutul meu în competiţii…
– Dacă nu aţi fi practicat acest sport, ce anume aţi fi ales în schimb?
– Grea întrebare… mda, grea întrebare. Bine, a doua pasiune este tenisul de câmp…
– Cum vă petreceţi timpul liber?
– Timpul liber…nu prea am timp liber, dar de obicei joc tenis, socializez cu prietenii, relaxare…
– Când aţi realizat că acest sport este mai mult decât o simplă pasiune?
– (râde) Când am început să investesc bani mulţi.
– Şi au început să apară rezultatele…
dode - vizitati campulung
– Da, deci prima dată rezultatele au început să vină, după aceea au urmat momentele dificile, adică ceilalţi competitori, s-au apropiat foarte mult de mine în termeni de performanţă, rezultate şi atunci a trebuit să îmbunătăţesc mai mult maşina, ceea ce înseamnă mai mulţi bani investiţi în sportul cu motor.
– Pentru anul competiţional 2015, ce obiective aveţi?
– Vreau să concurez, dar nu ştiu cum, momentan n-avem niciun sponsor, n-avem nimic stabilit pentru acest an, vom vedea din ianuarie-februarie ce vom decide…
– Sunteţi o persoană superstiţioasă?
-Nu, nu am niciun fel de superstiţii.
-Cum vi se pare nivelul Campionatului Naţional de Viteză in Coastă?
– Foarte ridicat în ultimii 3 ani, foarte, foarte ridicat! Adică maşinile de uzină îşi fac apariţia în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, va fi din ce în ce mai costisitor şi timpii din competiţii vor scădea tot mai mult, lupta pentru victorie va fi foarte strânsă.

– Familia vă susţine?
– Eu am vrut să fac pasul înapoi de câteva ori, dar nu am fost lăsat tocmai de membrii familiei. Relaxarea noastră este acolo, mergem înainte…
– Mulţumesc pentru timpul acordat acestui interviu. A fost o plăcere. Mult succes în anul competiţional 2015.
– Şi eu mulţumesc, te mai aştept şi cu altă ocazie şi mai ales la curse, acolo unde te-am văzut de mai multe ori…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *