Sterian Pricope „urcă” în cartierul Grui cu MUSCELUL ÎN 7 ZILE – SPORT şi scrie despre tenisul de la Centrul Sportiv Ceramus

   de Sterian PRICOPE
Tenisul de câmp este în plin sezon competiţional la baza sportivă din Grui. Astfel, la începutul acestei luni, s-a desfăşurat un turneu Tenis 10, rezervat celor mai mici jucători. Desi a stat sub ameninţarea ploii, întrecerea a ajuns cu bine la final şi datorită terenului acoperit. S-au înscris pe tablourile de concurs circa 40 de copii, departajaţi pe culori, în funcţie de nivelul lor de joc. Deşi scopul principal este dobândirea şi exersarea de îndemânări specifice, jucându-se pe teren redus şi cu rachete şi mingi adaptate, există şi clasamente şi laureaţi. Astfel, la categoria verde, a celor mai avansaţi copii, musceleanca Teodora Naghi a fost la un pas de medalia de aur, pe care a pierdut-o în finală. În schimb, o medalie de aur simbolică se poate considera că a primit-o, din partea tuturor copiilor şi a părinţilor, antrenorul Ciprian Drăgoi, de la clubul gazdă, cel care a fost unanim apreciat pentru organizare, ospitalitate şi tact pedagogic.
După această demonstraţie de minitenis, s-a ajuns la tenisul adevărat, însă tot la categoria copii. Este vorba despre ce-a de 8-a ediţie a Cupei Ceramus, pe cele 4 terenuri de joc disputându-şi podiumurile de premiere peste 50 de cadeţi. De această dată, la Câmpulung au rămas mai multe medalii, inclusiv două de aur, adjudecate, la categoria sub 10 ani şi respectiv categoria sub 12 ani, de către Iulia Ionescu şi de către Raluca Melcu, ultima reuşind această performanţă într-o manieră categorică şi demonstrând astfel nu doar că este cel mai valoros produs de până acum al şcolii de tenis de câmp de la Ceramus, dar şi că îşi continuă creşterea pe plan sportiv. O medalie de bronz a obţinut şi Ilinca Şipoteanu şi, împreună cu Iulia Ionescu, a disputat şi finala probei de dublu.

La concurs, clubul muscelean a avut înscrişi şi doi băieţi, pe Mihai Pelmuş şi Elias Miloş, ultimul reuşind să obţină un încurajator loc patru în clasamentul final.
Spuneam însă că sezonul de vârf este abia la început pe baza sportivă din Grui, care are în Silviu Mirea un nou director executiv. Direcţiile sale de acţiune sunt, pe de o parte, atragerea aici a cât mai multor practicanţi ai tenisului de câmp şi a sportului în general, indiferent de vârstă şi de nivel de pregătire, şi, pe de altă parte, diversificarea ofertei bazei sportive. În acest sens, se înscrie acţiunea din această minivacanţă de deschidere gratuită a terenurilor de tenis şi a meselor de biliard şi de tenis de masă pentru elevi şi studenţi, precum şi demararea amenajării unui teren de mini-golf după modelele englezeşti, care va fi dat în folosinţă tot în acest an. Cocheta bază de pe Grui nu doar că se va extinde astfel, dar îşi va accentua tuşa de loc de practicare a sporturilor elitiste. La categoria elite se încadrează şi cei care investesc, pentru comunitate, în cultură sau sport, aşa cum este şi Dorin Mirea, spre deosebire de majoritatea patronilor câmpulungeni ale căror averi nu-i ajută să-şi depăşească individualismul egoist şi condiţia propriilor lor mediocrităţi intelectuale şi sociale…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *