TENIS | Cu Simona la atac

Meciul de Fed Cup, dintre România și Germania, se apropie cu pași repezi, iar iubitorii tenisului vor avea parte de încă un weekend plin de adrenalină, fie că vor merge la Cluj-Napoca pentru a vedea această confruntare, fie că vor sta în fața televizorului. Miza este rămânerea în Grupa Mondială I, acolo unde ne simțim parcă îndreptățiți să fim, având în vedere echipa pe care o avem.

Simona Halep, tenismana care ne-a făcut fericiți și mândri de multe ori în ultimii doi ani, este principalul atu al României, atât datorită faptului că este cel mai bine clasată dintre Tricolore (locul 6 WTA), cât și pentru că are un palmares foarte bun contra tuturor jucătoarelor din echipa Germaniei. Halep o conduce pe campioana de la Australian Open, Angelique Kerber (3 WTA), cu 3-0 in partidele directe, are 5-1 cu Andrea Petkovic (30 WTA), 3-1 cu Annika Beck (41 WTA) și 2-1 cu Julia Goerges (59 WTA). Uitându-ne peste aceste cifre, se poate spune că Halep este un mic coșmar pentru nemțoaice. Evident că nu statistica joacă, însă aceasta poate avea un rol important în creșterea încrederii în propriile forțe, iar cum factorul mental este decisiv în tenis, ne putem aștepta la lucruri foarte bune din partea Simonei. Partida vine într-un moment bun pentru ea, având în vedere că a depășit problemele medicale cu care s-a confruntat la începutul acestui an și care au împiedicat-o să evolueze la potențialul său. Halep a bifat sferturi de finală la ultimele două turnee la care a participat, Indian Wells și Miami – performanțe satisfăcătoare, care arată că este pe drumul cel bun. Cu siguranță, Simona va fi atât favorita publicului, cât și a pasionaților de pariuri pe tenis care frecventează platforma de specialitate bet365.

A doua rachetă a României, Monica Niculescu (31 WTA), are la rândul său un palmares bun în fața nemțoaicelor, 2-2 cu Goerges, 2-2 cu Petkovic, 1-1 cu Beck și 1-3 cu Kerber, astfel că poate aborda cu încredere meciurile din acest weekend, în cazul în care căpitanul nejucător Alina Tecșor va apela la serviciile sale. Niculescu a făcut câteva partide memorabile în acest an, învingând nume grele ale tenisului mondial, precum Petra Kvitova, Jelena Jankovic sau Sabine Lisicki.

Este posbil ca Tecșor să o arunce în luptă, în funcție de desfășuarea evenimentelor, și pe Irina Begu (35 WTA), cea care a învins-o de două ori în cinci partide pe Kerber, se află la egalitate cu Goerges (1-1), in vreme ce Petkovic o conduce cu 1-0, iar cu Beck n-a jucat. Accidentată la rândul său în prima parte a sezonului, Begu s-a recuperat și a reușit două rezultate bune în ultima perioadă, ajungând în optimi la Miami și în sferturi la Charleston, așa că și ea are un moral bun.

Ultima rachetă a României este Alexandra Dulgheru (97 WTA), cea care are un palmares pozitiv contra lui Goerges (1-0).

„Suntem o echipă puternică, mai solidă, de valori mult mai apropiate și cred că putem să facem un meci bun, să și câștigăm. Suportul publicului conteaza foarte mult și ne bazăm și pe acest avantaj”, a declarat Halep. Așadar, valoare avem, unitate avem, suporteri avem, ne lipsește doar victoria.

Foto: www.flickr.com

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *