România, locul 5 la Campionatul Mondial, dar la „dublu mixt”, campionii europeni au fost eliminaţi încă din primul tur

Rezultat istoric, am putea spune, al echipei nationale de tenis de masă-juniori la Campionatul Mondial din Franţa! Alexandru Manole (CS Pristavu Câmpulung), Rares Şipoş (CSM Cluj), Cristian Pletea şi Paul Mladin (ambii LPS Constanta), coordonati de antrenorul Mădălin Ionaşcu, au reuşit la finalul competitiei să se claseze pe un nesperat loc 5! După ce ieri au pierdut în sferturi (0-3 cu Hong-Kong), în meciuri pentru clasament, românii au dispus de reprezentativa Sloveniei (3-1), iar apoi, pentru locurile 5-6 au învind Germania (3-1). În clasamentul final, România a fost depăşită doar de China, Korea, Hong Kong şi de echipa ţării organizatoare, Franţa.
Un rezultat şi mai bun a reuşit naţionala feminină, pregătită de Petre Arnăutu. În formula Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Andreea Clapa şi Diana Lupu, România a pierdut în semifinale (0-3 cu  Coreea de Sud), obţinând, astfel, medalia de bronz!

ŞOC la dublu mixt: Campionii europeni eliminaţi încă din primul tur la mondiale!

Tot la mondialul francez, ce se desfăşoară în localitatea Vendee, surpriza neplăcută a delegaţiei noastre a venit în această după-amiază la dublu mixt, din partea echipei formate din Alexandru Manole (CS Pristavu Câmpulung) şi Andreea Clapa (CSM Bistriţa) – campionii european din 2015 la această probă! Românii au pierdut încă din primul tur, 2-3 în faţa mixt-ul belgian format Thibaut Darcis / Eline Loyen.
Alexandru Manole urmează, acum, să se concentreze la celelalte două probe la care va participa în zilele următoare: “simplu” şi “dublu masculin”.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *