De ce preferă românii pariurile online în 2020

Pariurile reprezintă o industrie într-o continuă expansiune la nivel global, iar România nu face excepție. Operatorii licențiați de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc înregistrează tot mai mulți clienți.

Segmentul offline este în continuare unul puternic. În marile orașe, există agenții de pariuri la aproape fiecare colț de stradă. Reține atenția, însă, creșterea pe care o are segmentul online. Operatorii investesc mulți bani în perfecționarea platformelor, în marketing și în publicitate, iar rezultatele sunt vizibile. Oricum, și produsul este unul care atrage. Mulți români au sesizat avantajele prezentate de acest mediu.

Offline-ul și online-ul nu se exclud reciproc. Poți să pariezi la agenția stradală, apoi să intri pe calculator care să îți verifici biletul jucat la GoBet. Sau te poți întâlni cu prietenii într-o agenție terestră, iar acolo poți paria pe telefon.

Și în 2020, românii preferă pariurile online pentru că:

  • Plătesc taxe mai mici sau nu plătesc deloc, în funcție de agenția de pariuri sportive la care își deschid cont. Concret, unii operatori percep 2% din fiecare depunere pentru a acoperi taxa pe viciu, pe care statul le-a impus-o lor. Această taxă este, însă, nesemnificativă în raport cu taxa de 5% din miza fiecărui bilet plasat în agențiile stradale.

Sunt unii operatori online care suportă ei taxa de viciu, deci jucătorii nu plătesc taxă la depunere.

Cotele de impozitare sunt aceleași și în offline și în online, dar pariorilor online li se reține impozit numai atunci când retrag bani, pe când cei offline sunt impozitați la fiecare bilet câștigat. Să spunem că un parior are un buget de 100 de lei. Plasează un pariu cu miza 100 de lei, cu cota 3.00, câștigător. Apoi mai plasează un pariu cu miza 100 de lei, pierzător.

Online: miza efectivă este 100 de lei. Primul pariu câștigat înseamnă 300 de lei. Cum celălalt pariu este pierdut, rămâne în cont cu 200 de lei. Când îi retrage, plătește impozit de 1% din 200 de lei, adică rămână în mână cu 198 de lei.

Offline: miza efectivă este 95 de lei (100 – 5% x 100). Primul pariu câștigat înseamnă 285 de lei. Automat i se reține un impozit de 2,8 lei. Mai plasează un bilet cu miza 100 de lei, pierzător. Cei 100 de lei se scad din 282,2, deci mai rămâne în mână cu 182,2 lei.

 

betting bet sport phone gamble laptop over shoulder soccer live home website concept – stock image
  • Pot paria de oriunde, oricând. Este poate cel mai de seamă avantaj al pariurilor online. Jucătorul nu mai este condiționat de deplasarea până la o agenție terestră care are un anumit program de lucru și care poate fi aglomerată, ceea ce înseamnă că poate pierde timp stând la coadă. Românii care pariază online pot plasa biletul în orice moment din zi și din noapte și de oriunde s-ar afla, dacă pariază de pe un dispozitiv mobil.
  • Beneficiază de ofertă sportivă bogată. Este de necontestat faptul că agențiile de pariuri sportive online au o ofertă sportivă superioară atât ca număr de sporturi și de competiții incluse, cât și ca număr de opțiuni de pariere. De exemplu, un singur meci din Liga I sunt peste 260 de opțiuni de pariere. E foarte greu de afișat atâta informație la avizierul unui operator offline.
  • Pot juca live. Cei mai mulți dintre pariorii online joacă pe evenimente aflate în desfășurare, pentru trăirile pe care le implică acest tip de pariere. Adrenalina duce divertismentul la un alt nivel. Dincolo de acest aspect, cei inspirați pot câștiga mulți bani într-un timp scurt jucând live. Într-o agenție terestră e foarte greu să pariezi live, pentru că fiecare secundă contează și poți avea mulți oameni în fața ta, la ghișeu.
  • Au acces la zeci de meciuri transmise simultan. Operatorii online de top au platforme de streaming video live pe care sunt transmise simultan meciuri din mai multe competiții. Pariorii pot schimba de pe un meci pe altul printr-un singur click, alegând ce vor să vadă în perspectiva plasării unui pariu.

Este adevărat, pariurile online au și neajunsuri, cum ar fi un anumit delay între retragerea banilor și intrarea lor pe card sau cum ar fi ispita de a petrece multe timp pe site, pentru că meciurile nu se termină niciodată. Ar mai fi reticența unora în a folosi instrumente financiare online pentru alimentarea contului, dar în multe cazuri contul online se poate alimenta cu cash, la ghișeele din agențiile terestre sau în alte stabilimente. Așa cum am spus, offline-ul și online-ul nu se exclud reciproc.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *