În 2020, Raliul Argeșului ar putea avea o etapă și la Câmpulung

Comisa de Competiții din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv a stabilit programul competițional 2020 al Campionatului Național de Raliuri. Vor fi în total 9 etape, iar una dintre acestea, cea cu numărul 3, se va desfășura pe asfalt în județul nostru, sub denumirea tradițională, ”Raliul Argeșului”. După o pauză de mai mulți ani, o Probă Specială în cadrul competiției s-ar putea desfășura la Câmpulung, pe Mateiaș, cu trecere în ambele sensuri. Anunțul l-a făcu chiar președintele Federației, Norris Măgeanu, într-o intervenție telefonică, la finalul anului trecut, la Muscel FM.

În 2006, în Câmpulung și pe traseele din împrejurimi, s-a desfășurat ”Raliul Muscelului”, o competiție de aventură pe macadam, cu starturi pe Bratia, Bughița, Strâmtu și Nucșoara.

Sursa: Muscel TV – 2006
Un an mai târziu, deși s-a desfășurat tot în zona Muscel, competiția și-a schimbat numele în ”Raliul Argeșului”, iar ultimul an în care municipiul Câmpulung a găzduit o etapă de raliu a fost în 2011, pe Mateiaș. Raliul Argeșului se va desfășura în 2020, în zilele de 26 și 27 iunie.

PROGRAM COMPETIȚIONAL 2020
Raliul Harghitei (1-2 mai)
Raliul Aradului (22-23 mai)
Raliul Argeșului (26-27 iunie)
Raliul Sibiului (17-18 iulie)
Raliul Moldovei (Bacău, 7-8 august)
Raliul Iașului (4-5 septembrie)
Raliul Transilvaniei (Cluj, 25-26 sept)
Raliul Brașovului (23-24 octombrie)
Raliul Sucevei* (etapă Joker – data nu a fost încă stabilită)

* Revenită după o pauză de aproape 30 de ani, Competiția organizată în Nordul Moldovei, la Suceava, va fi o etapă Joker în calendarul Campionatului Național de Raliuri, iar sportivii vor putea concura la orice clasă și cu orice mașină. (…) Etapa va avea maxim 80 de kilometri de probă specială și se va desfășura într-o singură zi. Data de desfășurare a Raliului Sucevei va fi anunțată în perioada imediat următoare.se arată pe site-ul fras.ro

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *