MUSCEL TV urmărește evoluția echipajului românesc la Dakar 2020

Format din Claudiu Barbu – pilot și Marius Lungu – copilot, Transcarpatic Rally Team este singurul echipaj din România aflat în acest an la Africa Eco Race, competiție de motorsport care continuă tradiția Raliului Dakar pe continentul african! După ce anul trecut a reușit o performanță unică, ducând cursa la bun sfârșit fără să aibă copilot sau să beneficieze de asistență tehnică, Claudiu Barbu, campionul național Open la Rally-Raid, este pregătit pentru un nou start și țintește acum un loc fruntaș la grupa sa, mai ales că de această dată îl va avea în dreapta pe experimentatul Marius Lupu, unul dintre cel mai bine cotați copiloți din Campionatul Național de Off-Road, urmând să beneficieze și de asistență tehnică.
Competiția se desfășoară între 7 și 19 ianuarie, iar postul de televiziune MUSCEL TV, în parteneriat cu echipa participantă, va difuza informații și imagini de pe traseu, cu evoluția echipajului românesc în această aventură.

La volanul unui Polaris Turbo S, Barbu și Lupu au încheiat cu bine primele două probe speciale ale competiției. După startul festiv de la Monte Carlo, cei doi români au pornit în prima probă de pe tărâm african, între Tanger și Tarda, care a avut și o probă super-specială de 23 de km. În cea de-a doua etapă, din totalul de 12 programate, desfășurată tot în Maroc, între Tarda și Mhamid, pe o distanță de 330 de kilometri, echipajul României a avut un parcurs excelent și a recuperat în clasament. Claudiu Barbu și Marius Lupu au urcat pe locul 20 în clasamentul open-auto și pe locul 7 în clasamentul general SSV.

Ziua a treia la Africa Eco Race s-a desfășurat în Maroc, între localitățile Mahmid și Assa (497 km), iar pentru Transcarpatic Rally Team avea să înceapă prost și asta ca urmare a unui incident nedorit: ”un val de nisip luat direct prin priza radiatorului” – după cum avea să ne transmită chiar pilotul Claudiu Barbu. ”Răcirea nu mai răspundea. Deja ne treceau gânduri negre cu privire la un posibil abandon. O idee de moment, și o nouă speranță avea să apară. Fragilă, dar era acolo, cu noi, în mijlocul deșertului. Într-un final am decis să continuăm, cu un electroventilator descentrat – a mai spus acesta. Proba a fost deosebit de grea și de lungă, iar într-un final, în lupta cu dunele de nisip și cu problemele tehnice, românii au ajuns la finish, reușind, totodată să recupereze două poziții în clasamentul general. În competiție, românii au fost încurajați de români! Doi spectatori au întâmpinat cu urale echipajul Transcarpatic Rally Team, fiind răsplătiți la rândul lor cu saluturi și claxoane. Câteva ore mai târziu, Claudiu și Marius, membrii echipajului, au fost vizitați la locul de staționare de cei doi temerari. Erau doi români al căror traseu în Africa fusese reconfigurat, tocmai pentru a veni să-i urmărească pe conaționali!

# vom reveni

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *