Andreea de pregăteşte să sară la… Campionatul European

La ora la care vă prezentăm acest material, în capitala Cehiei, Praga, este în plină desfăşurare Campionatul European Indoor de Atletism pentru seniori şi senioare. Din delegaţia României face parte şi Andreea Panţuroiu, un produs al şcolii muscelene de atletism, în prezent dublă legitimată la Liceul cu Program Sportiv Câmpulung şi, respectiv, la CSM Oneşti.

Andreea participă la proba de triplusalt, ea fiind deţinătoarea locului secund continental la junioare, performanţă care a propulsat-o în elita europeană. Iar o confirmare a ascensiunii sale valorice s-a produs recent la Istanbul, la balcaniada care a prefaţat europenele de acum, şi unde Andreea a obţinut tot medalia de argint, asta în condiţiile în care săritura sa a măsurat doar 13,56 de metri, sub cel mai bun rezultat al său.

În condiţiile în care abia a depăşit vârsta junioratului şi este la prima sa competiţie majoră de senioare, participarea Andreei Panţuroiu la europenele din Cehia înseamnă, în primul rând, acumulare de experienţă în perspectiva viitoarelor mari concursuri în care va concura de pe o poziţie de top. Strategia ambiţioasă nu e o iluzie şi, din acest punct de vedere, legitimarea la CSM Oneşti nu a fost întîmplătoare, clubul moldav fiind în prezent clasat pe primul loc în ierarhia atletismului românesc după rezultate interne şi internaţionale obţinute. Un proiect strategic este pus în aplicare în municipiul de pe malul Trotuşului, şi asta înseamnă orientarea exclusivă către sportivi tineri, de reală perspectivă şi cu o rată de progres semnificativă. Musceleanca noastră a fost selectată în această antecameră naţională a performanţei atletice din viitorul apropiat, obiectivul clubului CSM Oneşti fiind ca să trimită 4 atleţi în lotul României care va participa la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, programată în anul 2015, în Brazilia. Andreea Panţuroiu este unul dintre cei patru sportivi vizaţi, iar argintul de la Balcaniadă ca şi calificarea la europenele de senioare sunt etape bifate pe drumul către Rio de Janeiro.

Despre Andreea, unul dintre cei mai buni atleţi care s-au format la Câmpulung în ultimele decenii v-am mai relatat şi suntem convinşi că rezultatele ei din viitor ne vor obliga să o mai facem. Contăm pe seriozitatea, modestia şi puterea ei de muncă, dar şi pe profesionalismul antrenoarei Mihaela Nicoară ºi al managerilor sportivi de la Oneºti. Deşi în sport speranţa nu moare niciodată, o medalie la europenele care se desfăşoară acum este, totuşi, mai degrabă un vis frumos. Dar pentru Andreea Panţuroiu argintul de la balcaniadă şi o eventuală calificare în finala probei de triplusalt de la Praga ar putea fi cele mai bune performanţe ale ei din acest an competiţional. Vor fi însă borne la fel de importante şi în bilanţul sportului muscelean pe anul 2015, fiindcă o medalie la balcaniada de atletism nu este un rezultat oarecare, mai ales că poate anunţa medalii mai strălucitoare sau mai prestigioase pe care credem că Andreea Panţuroiu le-ar putea obţine nu peste mulţi ani…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *