Fotbal la „Muscelul în 7 zile”

 de Sterian PRICOPE
Reîntâlnirea câmpulungenilor cu fotbalul s-a produs sâmbăta trecută, atunci când echipa Muscelul a primit replica celor de la Atletic Bradu. Rezultatul egal înregistrat la sfârşitul celor 90 de minute de joc a fost unul echitabil, dar i-a dezamăgit pe spectatorii care au populat aproape integral tribuna principală a stadionului municipal. La capitolul dezamăgiri au trecut unii şi egalul din prima etapă a returului, atunci când jucătorii noştri au făcut tot egal pe terenul liderului CS Afumaţi, o frumoasă revanşă după ce în tur, în chiar meciul nostru de debut în liga a III-a, ilfovenii ne-au administrat o severă corecţie cu 5-0. De această dată, cârcotaşii îi reproşează antrenorului Alexandru Popovici lipsa de curaj ofensiv, ţinând cont de faptul că gazdele au evoluat, aproape o repriză, cu doi jucători mai puţin. Nu putem decât să constatăm creşterea pretenţiilor suporterilor faţă de echipă dar, înainte de orice judecată, să nu uităm că, la promovare, menţinerea în liga a III-a era considerată o adevărată performanţă. Dar rezultatele, jocul şi poziţiile din clasament din tur au ridicat şi ştacheta aşteptărilor, de vreme ce se strâmbă acum din nas şi la un egal obţinut în deplasare, în faţa unei echipe cu un buget şi cu condiţii incomparabil mai bune decât la Câmpulung.

E drept, ceva schimbări în bine s-au produs şi la echipa noastră, şi principalul eveniment este implicarea avocatului bucureştean Flavius Cladoveanu, fiul fostului secretar al Primăriei Câmpulung. Nu este vorba doar de o legătură sentimentală, ci şi de încercarea de a construi nişte punţi de legătură cu Dinamo Bucureşti şi Universitatea Craiova, cu care noul investitor are puternice relaţii personale. Flavius Cladoveanu a adus la echipa noastră un surplus de stabilitate şi de motivaţie financiară, echipament nou de joc şi prezentare şi, mai ales, o altă perspectivă asupra viitorului echipei în ansamblu, dar şi a fiecărui jucător în parte. Un viitor care se poate contura optimist şi după exemplul lui Ionuţ Burnea, transferat în această iarnă direct la prima divizionară Concordia Chiajna.

Chiar dacă faţă de tur lotul echipei Muscelul pare slăbit şi prin plecarea de la echipă a portarului titular AdrianTănase, buna pregătire din perioada de pauză competiţională precum şi omogenitatea generală a lotului ne dau convingerea că victoriile din acest retur nu vor întârzia să apară şi că pe municipalul din Câmpulung vom asista la spectacole sportive agreabile.

dorcioman la barcelona
Dar fiindcă tot suntem la capitolul fotbal, trebuie să remarcăm şi prestaţia arbitrei Cristina Dorcioman la Algarve Cup, un turneu din Portugalia care a reunit cele mai bune echipe feminine din lume. După ce a fost la centru într-una din partidele din prima fază, musceleanca a fost desemnată şi a condus impecabil finala în care s-au întâlnit Statele Unite şi Franţa, încheind astfel perfect seminarul de perfecţionare Elite, organizat de către UEFA, în perspectiva campionatului mondial feminin care va avea loc în acest an, în Canada. Acolo poate fi un nou vârf în cariera sa, dar până atunci fotbalul ne va oferi, cu siguranţă, şi alte subiecte…

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *