Velo Cafe: „Sezon încărcat pentru Lavinia Rolea la Auber93”

     Într-un material publicat pe site-ul velocafe.ro sub semnătura lui Traian Goga, rutiera din Muscel, Lavinia Rolea, a vorbit despre obiectivele sale. Participarea la Jocurile Olimpice din 2016 este unul dintre acestea!

Având ca principale obiective Route de France și adunarea punctelor UCI pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2016, Lavinia Rolea (Auber93) se pregătește de un sezon cel puțin solicitant. După ce și-a asigurat un contract cu una dintre cele mai puternice echipe franceze feminine, sportiva originară din județul Argeș privește cu încredere spre proxima stagiune unde speră să evolueze cât mai bine și mai aproape de potențialul ei maxim.

lavinia_rolea_2

Cu ocazia prezentării oficiale a echipelor Auber93, căci de fapt sunt trei la număr, două masculine și cea feminină, formația din urmă a dezvăluit noua abordare pentru acest sezon, accentul urmând să cadă pe sportivele tinere, care se vor concentra în special pe cucerirea Cupei Franței. Totuși, în lot au fost reținute cele mai de valoare cicliste Elite, printre care și Lavinia Rolea, care speră să participe în Route de France Féminine, cea mai importantă cursă feminină pe etape din Hexagon, care are loc între 8 și 16 august 2015. „Desigur, îmi doresc participarea la cât mai multe curse importante, de o zi și pe etape, în acest sezon, nu neapărat cu scopul de a obține un rezultat bun, ci să constat care îmi este nivelul și potențialul. Doar așa îmi pot îmbunătăți pe viitor performanțele, dar țin în mod special să văd cum aș face față în Route de France”, declară sportiva.

Campioana României are și alte planuri în gând: „Jocurile Olimpice sunt un obiectiv cu greutate și îmi doresc nespus de mult să reprezint România acolo, anul viitor. În același timp știu că pentru a strânge punctele care să garanteze țării noastre măcar un loc va trebui să mă lupt cu adversare valoroase care nu fac concesii. Cel puțin sunt conștientă că totul depinde de mine, așa că Rio 2016 este o motivație suplimentară care mă împinge să mă antrenez mai mult”. Debutul competițional în 2015 pentru Lavinia Rolea va avea loc la data de 15 martie, cu ocazia primei etape a Cupei Franței, Grand Prix de Chambery, însă până atunci ea va efectua un stagiu de pregătire în sudul Franței. (Traian Goga)

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *