Lavinia Rolea, fata din Muscel care pedalează la poarta marii performanţe

      La Aubervilliers, în imediata vecinătate a capitalei Paris, a avut loc vineri seara prezentarea echipei feminine de ciclism a clubului Auber93, din Franţa. Din lot face parte şi Lavinia Nicoleta Rolea (foto prima din stânga), originară din zona Muscel, mai exact din comuna Schitu Goleşti – sat Lăzăreşti. Musceleanca a practicat mai întâi atletismul la LNPA Câmpulung ( până în 2005), fiind multiplă medaliată în campionatul intern, dar şi o obişnuită a podiumurilor de premiere în reuniunile atletice de peste hotare.
Din 2009 şi-a descoperit o nouă pasiune: ciclismul! A fost legitimată mai întâi la Voinţa Cluj Napoca, iar din 2014 este în Franţa, la Auber 93.

Pe Lavinia o descrie foarte bine Traian Goga pe blogul Velo Cafe:
„Originară din Câmpulung Muscel, Lavinia a cochetat vreme de 8 ani cu atletismul de performanță. Însă plaiul acela de la poalele munților se pare că le imprimă oamenilor de acolo un fel de atracție către bicicletă, căci oricând vei face o vizită acolo, nu ai cum să nu dai peste cineva pedalând sau peste cineva care a făcut ciclism. Cum, necum, și Lavinia prinde microbul într-o zi de vară, când decide să parcurgă pe bicicletă ceva mai mult decât cei 12 kilometri pe care îi făcea pe drumul acasă-atletism-acasă. Într-un week-end merge până la Pitești și înapoi. Ceva mai încolo se aventurează până în Poiana Brașov. „Văzând că se poate și parcă nu era nici foarte dureros, am pus cortul pe bicicletă și, împreună cu Ionuț, unul din frații mei, am făcut o tură de 4 zile pe ruta Câmpulung-Curtea de Argeș-Vidraru-Bâlea Lac-Sibiu-Vâlcea-Pitești-Câmpulung”, mărturisește ea, adăugând că „așa s-a născut pasiunea pentru kilometri pe bicicletă, după care ideea că într-o zi să încerc ciclismul.

lavinia rolea 2(…) În 2010 și-a făcut bagajele cu destinația Chamonix, Franța, unde merge să muncească. (…) Lavinia  se afla în fața unei noi posibilități: să concureze pentru o echipă din Franța, dacă în România nu a avut parte de ce și-a dorit și de ce era necesar. În Chamonix nu găsește ceea ce caută așa că studiază terenul și îi pică cu tronc echipa Auber93, cu sediul la Paris. Își face bagajele și la 1 mai 2014 ajunge în Capitala Franței. Pune mâna pe telefon și, cu un curaj dezarmant, pur și simplu sună conducerea formației pe care o întreabă dacă mai au locuri libere.

Ce a urmat a fost un veritabil joc de poker, cu o miză enormă pentru Lavinia, după cum povestește chiar ea. „Persoana care mi-a răspuns mi-a zis că e mijloc de sezon și echipa de fete este completă. Puțin dezamăgită de răspuns, dar în același timp și așteptându-mă la asta, îi mulțumesc. Nu mă puteam oblavinia rolea 3ișnui cu ideea de refuz, deci după două zile revin cu un telefon primind aproape același răspuns, dar constat că de această dată era loc de interpretări. Așa că întreb dacă este posibil doar să mă legitimeze, nevrând nimic altceva, eu având bicicletă. Voiam doar să particip și eu la cursele de fete, iar dacă nu voi face față, renunț la licență. Zis și făcut, primesc acceptul lor, astfel că în 3 zile și făceam parte din echipa fetelor, lucru care m-a bucurat enorm de mult, iar motivația mea creștea pe zi ce trecea.”

(…) Așa că acum, sportiva din Câmpulung Muscel se pregătește de marea performanță, cu toate că o mare performanță în sine este simplul fapt că a ajuns unde a ajuns, bazându-se pe propriile forțe. Și-a împlinit visul de a ajunge la o echipă profesionistă feminină, iar acum lucrează la visul ei de a deveni o ciclistă de valoare printre ciclistele de valoare ale lumii.”  Citeşte tot articolul AICI

 

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *