Rapidul lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae va juca LUNI, de la ora 16.00, la Câmpulung

ACS Inter Câmpulung va disputa luni după-amiază, pe stadionul “Municipal”, un meci amical “de gală” în compania unui adversar cu nume important în fotbalul românesc: Rapid Bucureşti. Este, mai exact, Academia Rapid Bucureşti, formaţia din Liga a IV-a bucureşteană, ce duce mai departe tradiţia fotbalului din Grant şi la care evoluează doi jucători al căror nume se confundă cu spiritual “giuleştean”: Daniel Pancu şi Daniel Niculae.
Întâlnirea a fost perfectată de Adrian Troscenco, musceleanul care a organizat în vară, la Câmpulung, “Meciul lui Dobrin” şi apoi, la Piteşti, împreună cu Sorin Radu, “Finala Legendelor”.
Jocul va fi considerat, totodată, şi meci de retragere pentru trei jucători emblematici ai fotbalului muscelean: Sergiu Coman, Alin Durdun şi Nicuşor Ceapraz; foşti componenţi ai echipei ARO Câmpulung.

ACS INTER şi RAPID, în Liga a IV-a
Din diferite motive, cele două echipe evoluează în acest sezon în Liga a IV-a. Muscelenii în Argeş, giuleştenii în Bucureşti. După 6 etape disputate, ACS Inter Câmpulung a obţinut numai două victorii (2-0 la Olimpia Suseni şi 1-0 acasă cu Viitorul Ştefăneşti). Are patru înfrângeri, ultima dintre ele suferită sâmbătă la Sporting Piteşti (scor 2-3). Echipa pregătită de Liviu Hapaină (suporter al echipei Rapid) şi Ovidiu Tică se află, deocamdată, în partea a doua a clasamentului, pe locul 11.
De partea cealaltă, Academia Rapid Bucureşti (foto, sursa 1923.ro) este lider în Liga a IV-a Bucureşti, după 6 meciuri, 6 victorii şi golaveraj 26-1! Este urmată în clasament de CSA Steaua Bucureşti, şi ea echipă cu maximum de puncte, dar un meci mai puţin disputat.

RAPID vs CÂMPULUNG
După 1990, fotbalul muscelean s-a intersectat de alte trei ori cu echipa din Giuleşti.
februarie 1991
: Rapid Bucureşti – Univ. Craiova 2-3 (d.p)
Meciul contând pentru optimile de finală ale Cupei României, ediţia 1990-1991, s-a jucat pe stadionul din Câmpulung. A fost 2-2 după 90 de minute de joc, 3-2 pentru Craiova duoă prelungiri. În acel an, Universitatea Craiova  a câştigat trofeul, după 2-1 în finală cu FCM Bacău.

decembrie 1993: ARO Câmpulung – Rapid Bucureşti 5-3 (d.pen)
 În ediţia 1993-1994 a Cupei României, ARO Câmpulung a avut o evoluţie perfectă, ajungând să întâlnească echipe bine cotate din prima Divizie! Astfel, pentru 16-imile de finală, la Câmpulung a venit Rapid Bucureşti, care-i avea în componenţă, printre alţii, pe Leontin Toader, Nae Stanciu, Iulian Chiriţă şi Fănel Ţâră. A fost 0-0 după 90 de minute de joc şi tot 0-0 după cele două reprize de prelungiri. În urma loviturilor de departajare, ARO s-a impus cu 5-3, penaltiul decisiv fiind transformat atunci de Sergiu Coman (foto)! În faza următoare, ARO Câmpulung a fost eliminată de „U” Cluj (2-1), într-un meci disputat la Sibiu.


februarie 2016:
CN Dinicu Golescu Câmpulung – Rapid Bucureşti 1-5
La începutul anului trecut, muscelenii au jucat un meci amical pe stadionul din comuna Chiajna, împotriva formaţiei Rapid Bucureşti. Pe atunci CN Dinicu Golescu evolua în liga a III-a, iar rapidiştii erau în eşalonul secund. S-a încheiat 5-1 pentru Rapid, golul formaţiei noastre fiind marcat de Mahu în minutul 6.

ACS INTER CÂMPULUNG – ACADEMIA RAPID BUCUREŞTI se va juca LUNI, 2 octombrie, de la ora 16.00, pe stadionul “Municipal”, intrarea este liberă. La joc va fi prezent şi fostul atacant al giuleştenilor, Fănel Ţâră, cel care va da şi lovitura de start a acestei partide.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *