FOTBAL (VIDEO) | ACS INTER CÂMPULUNG – RAPID BUCUREŞTI 1-1 (0-1)

    Meciul din 1993 contând pentru şaisprezecimile de finală ale Cupei României, ARO Câmpulung – Rapid Bucureşti (5-3), a avut corespondent la 24 de ani distanţă! În această după-amiază pe ”Municipal”, urmaşe ale acelor formaţii s-au întâlnit într-un amical de gală:

INTER C
ÂMPULUNG – RAPID BUCUREŞTI 1-1 (0-1)
Au marcat: Alex Popescu (min. 71) / Boian (min.27)

INTER: Diaconu – Prunoiu, CEAPRAZ, Vaciu, DURDUN, Răuţă, Constantinescu, Moroe, Băbuş, Al. Popescu, COMAN. Antrenori: Liviu Hapaină şi Ovidiu Tică
RAPID: Manea – Boian, Matei, Bratu, Lădaru, Burcea, Dumitru, Bărbălan, Duriţă, Muscalu, Bădiţă. Antrenor: Constantin Schumacher
Arbitri: Cristi Anghelina – Ovidiu Dobrescu şi Elena Anghelina (toţi din Câmpulung)

Ideea reeditării meciului de Cupă din urmă cu 24 de ani i-a aparţinut şi a fost pusă în practică de Adrian Troscenco, promoter al altor două super-evenimente fotbalistice organizate în acest an în judeţul Argeş: “Meciul lui Dobrin” la Câmpulung şi “Finala Legendelor” la Piteşti.

Acesta a reuşit să aducă acum faţă în faţă actuala echipă a municipiului Câmpulung, ACS Inter, şi continuatoarea tradiţiei vişinii în Giuleşti, Academia Rapid. Timpul ce a trecut, a lăsat urme adânci în sufletele suporterilor celor două echipe: ARO Câmpulung s-a desfiinţat în 2004, iar problemele financiare au distrus adevăratul Rapid! În prezent, cele două formaţii evoluează în Liga a IV-a.

Conferinţa de presă
    Evenimentul a început la ora 13.30 cu o conferinţă de presă susţinută în sala mare a Primăriei Câmpulung. În faţa jurnaliştilor musceleni, prezenţi au fost organizatorul, Adrian Troscenco, reprezentanţii celor două echipe, Fănel Ţâră, Constantin Schumacher, Daniel Niculae (toţi de la Rapid), Cristina Dorcioman (Inter Câmpulung), precum şi sefii administraţiei locale: primarul Liviu Ţâroiu şi viceprimarul Mărgărin Blidaru.

Moment festiv pentru Coman, Ceapraz şi Durdun

Meciul a consemnat, totodată, retragerea din activitate sau mai corect spus, recunoaştearea meritelor pentru trei foşti fotbalişti musceleni, care au scris istorie de-a lungul anilor pentru ARO Câmpulung: Alin Durdun, Nicuşor Ceapraz şi Sergiu Coman. Înaintea partidei, cei trei au primit din partea firmei de echipament Joma, câte un tricou inscripţionat cu numele lor, numerele purtare pe când evoluau la ARO şi data evenimentului. Cei trei au şi jucat în această după-amiază, fiind titulari în echipa gazdă, dar înlocuiţi după 15 minute de joc, cu Ţâru, Lazăr şi Ţiculeasa.

Fănel Ţâră a dat lovitura de start
Lovitura de start a partidei a fost dată de Fănel Ţâră, jucător de legendă al giuleştenilor, care în 1993 a făcut parte din primul 11 al echipei Rapid care a jucat la Câmpulung. Tot în acel joc, pe teren au fost Alin Durdun şi Sergiu Coman, acesta din urmă fiind, dealtfel, cel care a transformat ultimul penalti şi a claificat echipa în optimile de finală.

Rapidul, susţinut de o galerie din Câmpulung

Academia Rapid a fost susţinută în această după-amiază de o mică galerie, formată din câmpulungeni susţinători ai echipei Rapid! Au fluturat steaguri vişinii, au fredonat cântece cunoscute în galerie, i-au încurajat pe tinerii jucători giuleşteni, dar n-au uitat nici de rivalele Steaua şi Dinamo!
Cât priveşte jocul, în faţa celor aproape 300 de spectatori, ACS Inter Câmpulung şi Academia Rapid Bucureşti au remizat 1-1. Oaspeţii au condus la pauză, după reuşita semnată de fundaşul Boian, iar Alexandru Popescu a egalata în partea a doua a jocului cu o bijuterie de gol, marcând cu un şut bine plasat de la peste 22 de metri!
Text: Bogdan BURHAN * Foto: Manuela IONAŞCU

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *