JUDO | Un muscelean a devenit campion în Elveția, chiar de… Ziua României

La începutul acestei luni, mai exact pe 1 Decembrie, de Ziua națională a României, în Elveția s-a desfășurat faza finală a Campionatului Național la Judo pe echipe, competiție la care au participat cele mai bune patru formații din țara cantoanelor. Printre acestea s-a numărat și Ju-Jitsu & Judo Club Brugg, formație la care evoluează câmpulungeanul Eduard Nicolaescu.
În semifinale, echipa sa a trecut cu 5-2 de Judo Club Uster, Eduard fiind declarat “omul semifinalei”, reușind, printre altele, să-l învingă pe actualul campion național de seniori al Elveției la categoria -81kg, Lukas Wittwer.

Calificată în finală, J.C. Brugg a luptat contra echipei Judo Club Morge, favorita acestei competiții, echipă cu trei stranieri foarte buni în lot, printre care și pe vicecampionul mondial de seniori la -100kg, Darwish Ramadan. Musceleanul și-a pierdut de această dată meciul, dar echipa sa a reușit sa își adjudece titlul, după o victorie la limită, scor 4-3.
Odată cu acest succes, Judo Club Brugg a obținut marele trofeu, pe care i-a fost gravat pentru a 15-a oară numele, devenind totodată echipa cu cele mai multe titluri naționale în Elveția. Câmpulungeanul Eduard Nicolaescu, în schimb, își trece și el în cont al treilea titlu personal în Elveția: două pe echipe și unul la individual.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *