BOX – REPORTAJ | Cu gândul la Olimpiada de la Tokyo, Claudia Nechita aleargă prin livada cu pomi fructiferi, boxează un cauciuc de mașină și jonglează cu ouă roșii

Din toată acea echipă frumoasă de box feminin pe care antrenorul Gică Vlad o coordonat-o la CS Muscel Câmpulung prin 2010, Claudia Nechita este singura sportivă care a rămas încă în activitate și practică boxul la cel mai înalt nivel. I-a plăcut sportul și chiar dacă s-a lovit uneori de greutăți, a strâns din dinți, a mers mai departe și a răzbit! Ajunsă la 27 de ani, musceleanca are multe titluri și medalii în palmares, dar are, încă, un vis neîmplinit: participarea la Jocurile Olimpice!
     Nu am întâlnit-o întâmplător, am stabilit încă de săptămâna trecută o întrevedere, la un antrenament al ei pe care-l desfășoară zilnic acasă la Câmpulung, într-un cadru special, pe Dealul Crețișoara, într-o plantație de pomi fructiferi. N-am îndrăznit s-o întrerupem din antrenament, așa că am stabilit să ne vedem cu vreo 20 de minute mai devreme de a-și începe programul de pregătire. În plantație, aici deasupra municipiului Câmpulung, Claudia aleargă, jonglează cu mingi de tenis sau cu ouă roșii, sare coarda și lovește cu putere un cauciuc de mașină pe care-l folosește pe post de sac.
În luna martie a acestui an, Claudia Nechita se afla la Londra, acolo unde a urcat în ring pentru a lupta la turneul de calificare la Jocurile Olimpice. A disputat un meci, l-a câștigat și se pregătea de încă unul! Cu o seară înainte, însă, a aflat că turneul preolimpic se suspendă ca urmare a pandemiei COVID 19. Un virus plecat din China, de la Wuhan, tocmai de acolo de unde în 2019, musceleanca a plecat și ea cu o medalie de bronz, obținută la Jocurile Olimpice Militare.
Urmăriți un material Muscel TV:

.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *