JUDO | Musceleanul campion în două ţări: România şi Elveţia

Musceleanul Eduard Nicolaescu face parte din lotul olimpic de judo al României. Anul trecut, în luna Decembrie, acesta a luat hotărârea să părăsească ţara, iar pentru o perioadă să se stabilească în Elveţia şi asta doar pentru a-şi urma visul, acela de a face performanţă în sportul pe care l-a ales şi pe care de mic l-a practicat la CS Muscel Câmpulung! Un obişnuit al podiumurilor de premiere, pentru Eduard Nicolaescu şi 2015 a fost un an foarte bun! Dincolo de alte turnee câştigate, musceleanul a reuşit  performanţa de a devenit campion naţional în două ţări! În România a câştigat Campionatul Naţional de Tineret (U23), iar în Ţara Cantoanelor, Swiss Championships – Campionatul Elveţiei de seniori!
Mai mult decât atât, de curând, Eduard Nicolaescu a devenit Campion Mondial la seniori (73 kg), competiţie desfăşurată la Coopet, chiar în Elveţia şi aparţinând de Federaţia World Independent Budo Kai.

Dorinţa lui Eduard este aceea de a reveni la Câmpulung, chiar la Clubul Sportiv Muscel, însă până atunci principalul său obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. (foto: Graziano Biancheri)

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *