Andreea Dragoman (Mediaş) şi Ştefan Tonghioiu (Câmpulung) – sunt câştigătorii TOP 12 cadeţi

Municipiul Câmpulung a fost pentru a doua oară în acest an gazda unei competiţii de tenis de masă prinsă în calendarul Federaţiei. Astfel, sâmbătă şi duminică, în sala de sport a Colegiului Naţional Pedagogic “Carol I” s-a desfăşurat concursul TOP 12 – cadeţi, mai exact pentru sportivii cu vârsta sub 15 ani. Au fost prezenţi 24 de jucători din întreaga ţară, 12 fete şi 12 băieţi care şi-au disputat supremaţia categoriei de vârstă la acest turneu.
CS Pristavu Câmpulung a fost în competiţie cu doi jucători, Ştefan Tonghioiu şi Mihai Zamfir, iar conform programului şi regulamentului de desfăşurare, pentru că sunt de la acelaşi club, cei doi s-au întâlnit încă din primul meci. „Mihăiţă” a început mai bine, a avut 1-0 la seturi, însă experienţa adversarului său şi-a spus cuvântul şi astfel Ştefan Tonghioiu a întors pentru 3-1! Favorit în proba masculină, pentru Ştefan Tonghioiu a urmat un şir interminabil de victorii: 3-1 cu Mihai Pop, 3-1 cu Vlad Hurloi, 3-0 cu Alexandru Ignat, 3-0 cu Bogdan Cristian, 3-0 cu Dragoş Popescu, 3-1 cu Alexandru Chiriţă, 3-1 cu Szabolcs Tamaş, 3-1 cu Marius Rădoi şi 3-0 cu Alexandru Vrabie.

Ultima reuniune a băieţilor a adus faţă în faţă ocupanţii primelor două locuri în clasamentul cadeţilor şi totodată singurii jucători neînvinşi până în acel moment: Ştefan Tonghioiu de la Pristavu Câmpulung şi Dragos Oprea de la CSM Buzău. Calculul era simplu: cine câştigă meciul, câştigă şi competiţia! Terenul propriu, spectatorii care-l susţineau din tribune, precum şi experienţa – erau suficiente atuuri pentru muscelean să tranşeze victoria de partea sa! tonghioiu stA condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi, dar de fiecare dată a fost egalat, într-un meci spectaculos şi care i-a ţinut cu sufletul la gură pe toţi cei din sală. Ştefan a început bine şi în „decisiv”! A avut 3-1 şi chiar 7-3 pe tabela de marcaj, însă adversarul său, Dragoş Oprea, s-a apropiat la un singur punct: 7-6! Musceleanul nu a cedat, nu s-a pierdut cu firea, ba mai mult a câştigat patru puncte consecutiv şi a închis meciul la 11-6! 3-2, scor final, şi Ştefan Tonghioiu îşi trece în palmares cel mai important trofeu de până acum pe plan intern. Alături de muscelean, pe podium au mai urcat Dragoş Oprea şi Szabolcs Tamaş (ambii de la CSM Buzău).
Să mai spunem că al doilea jucător de la CS Pristavu Câmpulung, Mihai Zamfir, a încheiat competiţia pe locul 5 după ce a câştigat 7 dintre cele 11 meciuri pe care le-a disputat, iar cei doi musceleni au fost asistaţi de la margine de antrenorii Mădălin Ionaşcu şi Laurenţiu Gheorghiu.

O favorită certă a fost şi în tabăra fetelor! Asemenea lui Ştefan Tonghioiu, Adreea Dragoman de la CS Romgaz Mediaş a câştigat toate cele 11 meciuri de pe tablou şi s-a impus fără emoţii la “topul cadetelor” din 2015. A fost însoţită pe podiumul de premiere de Andreea Huduşan (CSS Tg.Mureş) şi Tania Plaian (LPS Bistriţa).

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *