ALEGERI AJF ARGEŞ | Florin Păun candidează la funcţia de vicepreşedinte (P)

PROIECT PENTRU AJF ARGES,
Ma numesc Florin Danut Păun şi sunt presedintele Asociatiei Sportive „Viitorul” Ştefanesti 2007 din anul înfiintarii, adică din 2007.

Din prima zi de mandat ca si presedinte al structurii sportive din orasul Bratienilor, orasul viilor, orasul ce a murit pe plan sportiv de cand echipa Dacia Pitesti s-a mutat la Mioveni in anul 2002, am avut ambitia inca de la inceput sa creez din gruparea sportiva pe care o conduc si in acest moment, un club serios cu o viziune deschisa pentru cresterea grupelor de juniori.

Si am reusit, cu multa munca si pricepere, Orasul Stefanesti ajunge in acest an in care club sportiv pe care il conduc VIITORUL STEFANESTI 2007 sa implineasca 10 ani de existenta, sa detina o echipa de seniori ce activeaza in liga a IV a si  4 grupe de juniori, urmand ca din acest an competitional sa intram cu a 5 grupa de juniori.

Pe plan de infrastructura sportiva, orasul Stefanesti dezvolta un amplu proiect de modernizare dar si construire a nu mai putin de 4 terenuri sintetice cu nocturna si o baza sportiva moderna situata in cartierul golesti.

Acest proiect este personal, straduindu-ma de  8 ani sa il finalizez, dar cum stiti prea bine ca nu totul depinde de noi oamenii de fotbal. Am intampinat multe piedici in finalizarea acestuia. Acum toate proiectele sunt in desfasurare si sper ca autoritatile locale actuale sa finalizeze  aceste proiecte conform termenilor  acordati . Ma declar in acest moment,ca si presedinte al acestui club , multumit de toti jucatorii,antrenorii,colaboratorii,pe care gruparea noastra sportiva ai are in acest moment si ia avut .

Am decis sa intru in aceasta competitie considerand ca sunt pregatit sa impartasesc  si totodata, sa ma implic in proiectele ce urmeaza sa le enumar pentru binele fotbalului  de masa Argesan .

As dori sa va enumar un scurt rezumat pe care l-am conturat de alungul anilor din pozitia de membru al  ADUNARII GENERALE si ceea ce urmeaza sa fac din pozitia de VICEPRESEDINTE AL AJF ARGES, daca voi fi ales:

1. Doresc sa urgentam cumpararea unui sediu propiu, pentru ca institutia AJF ARGES sa fie independenta si sa nu depinda de niciun proprietar.

2. Doresc ca in cei 4 ani de mandat impreuna cu tot biroul executiv, presedinte, dar si angajati AJF Arges, sa putem realiza o noua forma de comunicare cu membrii afiliati, in asa fel incat orice delegat ce calca pragul AJF Arges sa fie multumit de serviciile pe care le plateste si sa fim din ce in ce mai apreciati pentru eforturile ce vor urma sa le facem pentru dezvoltarea si sustinerea activitatilor sportive ale fiecarui membru afiliat.

3. Luna de luna, institutia AJF Arges  trebuie sa  organizeze intalniri  cu structurile sportive si sa dezbata problemele ce apar in timpul campionatului, dar si proiecte si hotarari ce urmeza sa le implementam pentru o buna desfasurare dar si comunicare intre Ajf Arges si membri afiliati, in asa fel incat competitiile dar si activitatea fiecarui membru sa se desfasoare normal si in conditii de profesionalism.

4. Conform statutului AJF Arges, dar si a regulamentului de desfasurare a fiecarei competitii, precum Liga 5 si Liga 4, doresc continuarea proiectului inceput in acest an la initiativa mea si sustinut de catre domnul presedinte CORNEL SORESCU si totodata votat de catre ADUNAREA GENERALA A AJF ARGES.

PROIECT pentru incurajarea echipelor de seniori din liga a 4 a si liga a 5 a ce doresc sa infiinteze o grupa de juniori peste organigrama lui.

Propun ca AJF ARGES sa mentina regula si sa vina in sprijinul echipelor si in acest an competitional cu premii pentru echipele de liga 5 si liga 4 ce doresc sa infiinteze o grupa de juniori,cu conditia sa  termine campionatul fara probleme financiare sau disciplinare,adica sa fie premiate de catre AJF Arges la fiecare sfarsit de campionat cu diverse premii.

Pe scurt daca echipele de liga a 4 si liga 5 din propia initiativa isi formeaza grupe de juniori peste organigrama si cerintele ligii unde evolueaza, AJF ARGES la sfarsitul campionatului sa premieze aceste echipe pentru sprijinirea de noi grupe de juniori.

In acest moment nu putem decat sa felicitam echipele;
Liga a 4: A.C.S VIITORUL STEFANESTI 2007 4 grupe juniori – A1,B1,C,D
-SPORTING PITESETI – 4 grupe-juniori A1,C,D,E
-DLR PITESTI – 2 grupe – juniori A1, B1
– LIGA a 5 – AS Deportivo Malureni – 2 grupe – juniori D, E,
– AS Unirea Calinesti –1 grupa-juniori D.

Felicit conducatorii dar si antrenorii acestor echipe pentru initiativa de care au dat dovada, si sper ca pe viitor sa avem mai multe echipe de liga a 5 si liga a 4 a cu echipe de juniori nou infiintate.

Sfatul meu pentru toti primarii si conducatorii echipelor afiliate la AJF Arges, infiintativa propiile grupe de juniori si sustinetile financiar ,pentru ca ,nu va dati seama ca aici este castigul si satisfactia  sportului de masa.

5. Pana in acest an am tot auzit tot felul de discutii referitor la taxele, baremurile, penalitatile, amenzile ca sunt mari si ca delegatii echipelor nu mai fac fata cu platile catre AJF Arges .

Propun ca institutia AJF Arges sa se implice si conform rectificarii la legea sportului , Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000,sa cheme conducatorii echipelor sa le arate formatul in care primariile pot aloca sume de la bugetul local legal,pentru buna desfasurare a activitati sportive pe plan local si national.

Citez din contextul legi sportului:
„Astfel, modificarea Legii educației fizice și sportului vizează asigurarea unui cadru legal coerent și a condițiilor necesare demarării anului competițional 2017-2018 la nivel național și internațional. Noile reglementări vin în sprijinul activităților și structurilor sportive pe plan național, asigurând condițiile legale pentru finanțarea activității sportive organizate la nivelul administrației publice locale, în contextul în care anul bugetar nu coincide cu anul sportiv competițional.”

Actul normativ creează cadrul legal necesar administrației publice locale pentru acordarea sumelor de la bugetul local pentru:

finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept public înființate pe raza unității administrativ-teritoriale;gen SCM PITESTI actual FC ARGES PITESTI.

finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înființate pe raza unității administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă;GEN –CS MIOVENI,ATLETIC BRADU,UNIREA BASCOV,VIITORUL STEFANESTI 2007.

Actul normativ aprobat in consiliul local al fiecarei localitate instituie cadrul legal pentru stabilirea condițiilor, criteriilor, procedurii și cuantumul pe fiecare categorie de cheltuieli, prin hotărâre a autorității deliberative a administrației publice locale.

<adica consiliul local al fiecarei localitati decide suma in baza proiectului depus de structura sportiva  pe care o aloca la sport de pe raza localitatii  lor>.

CITEZ SPUSELE DOMNULUI MINISTRU
Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat: „Reglementarea modului în care sunt finanțate activitățile sportive de către administrația publică locală era strict necesară, în contextul în care multe cluburi sportive, publice sau private, sunt în pragul falimentului. Suntem responsabili de viitorul sportului și trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a veni în sprijinul fiecărei activități sportive. Sportul și performanța sportivă sunt responsabilitatea noastră, a tuturor factorilor implicați, a întregii societăți. Aceste modificări ale legii 69/2000 sunt doar începutul reformei pe care îmi doresc să o implementez în sport, urmează legea sponsorizării activităților sportive și chiar o nouă lege a sportului, care să fie adaptată nevoilor actuale. Voi colabora cu toți factorii implicați pentru a implementa măsuri viabile, menite să aducă plusvaloare și performanță”.

Deci printr o implicare a institutiei AJF Arges pe plan judetean putem informa si ajuta grupariile afiliate pentru a putea colabora legal cu primariile de unde provin echipele de fotbal pentru ca aceste echipe sa fie finantate conform legi mai sus enumerate.

6. Atragere de sponsori pentru institutia AJF Arges, pentru ca activitatea la  toate competitiile organizate sa fie din ce in ce mai interesante. In urma discutiei purtate impreuna cu domnul presedinte Cornel Sorescu, am ajuns la o intelegere cu primul sponsor ce va urma sa sustina proiectele AJF ARGES, este vorba de o firma de echipament sportiv <AMA FORTUNA SPORTS SRL> ce doreste sa se implice in programul AJF pe urmatori ani.

7. Reintroducerea obligatorie la liga a IVa, a competitiei de juniori A1, juniori ce jucau in deschiderea jocului de liga a 4, constatand dupa un an de experienta ca bugetul cluburilor a fost afectat vizibil si anume, in loc sa scada cheltuielile, ele au crescut si va fac dovada; (asistenta medicala, transport, pregatirea terenului de joc, dar si protocolul pentru brigada de arbitrii, sunt cheltuieli ce au aparut in plus in desfasurarea activitatii cluburiilor.)

8. Implementarea unei aplicatii pe telefonul mobil in care toti conducatorii de club sa poata sa vada in timp util toate hotararile biroului executiv,toate procesele verbale, si toate modificarile aduse la statut si regulamentul de functionare al AJF Arges.

Nu contest avem un site foarte bun si aici sunt meritele domnului presedinte Cornel Sorescu,pe care doresc sa il felicit,dar nu toata lumea stie sa intre pe acest site si sa caute diverse informatii,pe cand aceasta aplicatie apare singura pe telefon ca si un sms si omul o poate citi linistit fiind informat de catre institutia noastra in timp util.

9. De urgenta trebuie sa pornim cursurile de antrenori licenta C, cursuri ce se tineau la sediul AJF Arges, in asa fel in scurt timp sa obligam prin regulament ca toate gruparile sportive sa aibe un antrenor pregatit minim cu licenta C.

10. Schimbarea formatului de chitanta barem arbitraj, deoarece aceasta chitanta nu este formatul corect.
Ajf Arges trebuie sa gaseasca formula legala, pentru ca asociatiile sau cluburile sportive sa nu fie afectate.

Inchei cu gandul si sentimentul ca m-am facut inteles de catre toata lumea prezenta in aceasta sala si ca am raspuns intrebari , „Ce caut in aceasta competitie?” şi sper ca daca mesajul meu  va convins sa pot fi lasat 4 ani sa demonstrez ca nu intru in AJF Arges numai de dragul functiei de VICEPRESEDINTE si  cea ce mi-am propus sa realizez, ba chiar mai mult, sa pot duce la finalizarea proiectelor mele dar si a colegilor mei ce urmeza sa fie votati in aceasta ADUNARE GENERALA EXTRAORDINARA si sa pot fi judecat peste 4 ani in bine sau in rau de catre dumneavoastra ADUNAREA GENERALA forumul suprem al fotbalului de masa din Arges, adica intrun cuvant AJF ARGES.

Candidatul la functia de Vicepresedinte al AJF ARGES, FLORIN DĂNUŢ PĂUN, zis „BEBE PĂUN”

 

 

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *