RUGBY-TAG (VIDEO) | Argeşul pe podium, Prahova merge la faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor

     Sâmbătă dimineaţa, pe stadionul „Municipal” din Câmpulung, în prezenţa autorităţilor locale, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai membrilor Comisiei de Organizare, a avut loc deschiderea oficială a etapei regionale a Olimpiadei Gimnaziilor la rugby-tag, competiţie la care au fost prezente 6 echipe reprezentând tot atâtea judeţe:
CĂLĂRAŞI: Școala Gimnazială Nr. 3 Chirnogi, prof. Ionuț Daniel COARNA;
DÂMBOVIŢA: Școala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa, prof. Dragoș IVAȘCU, prof. George DOBRE;
GIURGIU: Școala Gimnazială Nr. 1 Marsa, prof. Valentin FLORESCU;
PRAHOVA: Școala Gimnazială ”Gheorghe Dibos” Mănești, prof. Emanuel SUDITU;
TELEORMAN:
Școala Gimnazială ”Grigorie Dimitrie Ghica” Peretu, prof. Ninel FISCU PANAIT, prof. Lucian CARAGEA şi
ARGEŞ: Școala Gimnazială Nr. 1 Mioarele, prof. Gabriel MIRIŢĂ.

În urma tragerii la sorţi, în Grupa A au fost repartizate reprezentantele judeţelor Argeş, Prahova şi Teleorman, iar în Grupa B, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi.
De la ora 12.00, pe terenul II din Complexul CS Muscel Câmpulung, s-a dat start competiţiei, în care s-au înregistrat următoarele rezultate:
Grupa A:
Prahova – Teleorman 7-4
Argeş – Prahova 4-5
Teleorman – Argeş 5-5
1. PRAHOVA 6p
2. ARGEŞ 3p
3. Teleorman 3p
Grupa B
Dâmboviţa – Călăraşi 7-2
Giurgiu – Dâmboviţa 7-9
Călăraşi – Giurgiu 5-7
1. DÂMBOVIŢA 6p
2.GIURGIU 4p
3. Călăraşi 2p

Semifinale
PRAHOVA – GIURGIU 10-4
DÂMBOVIŢA – ARGEŞ 4-2

Finala mică

ARGEŞ – GIURGIU 8-4

Finala mare

PRAHOVA – DÂMBOVIŢA (5-5) 9-4 după prelungiri

Judeţul Argeş a fost reprezentat, aşadar, de Şcoala Gimnazială Nr.1 Mioarele, echipă coordonată de profesorul Gabriel Miriţă. A făcut parte din Grupa A şi a avut o evoluţie bună, poate peste aşteptări, deşi dorinţa de a prinde un loc pe podium era foarte mare. În primul meci a pierdut la limită (4-5) în faţa principalei favorite, Prahova. A fost condusă cu 0-2 şi 2-4, egalând de fiecare dată, iar prahovenii au marcat punctul decisiv la chiar ultima fază de joc!

A remizat apoi cu reprezentanta judeţului Teleorman (5-5) şi s-a clasat pe locul secund în grupă, la egalitate de puncte cu teleormănenii, dar punctaveraj mai bun, calificându-se astfel în semifinale, acolo unde a întâlnit reprezentanta judeţului vecin, Dâmboviţa.
A fost, deasemenea, un meci echilibrat 3-2 pentru adversari până în ultimul minut când au mai punctat o dată şi s-au impus la final, scor 4-2. În finala mică, jucătorii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Mioarele au avut, poate, şi cea mai bună evoluţie. Au condus cu 5-0 la pauză şi s-au impus la final, scor 8-4 în meciul cu reprezentanta judeţului Giurgiu.

Finala mare a etapei regionale a Olimpiadei Gimnaziilor, a fost de-a dreptul spectaculoasă. S-a jucat între Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Diboş” din Mănești – Prahova şi Şcoala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa – Dâmboviţa. Cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere, iar când mai erau de jucat doar câteva secunde, dâmboviţenii aveau un punct avans, scor 5-4. Prahovenii au egalat la chiar ultima fază a jocului din timpul regulamentar şi s-au desprins, apoi, decisiv în prelungiri, când s-au impus scor 9-5, câştigând competiţia şi totodată dreptul de a participa la faza naţională, ce se va desfăşura la Suceava.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *