EXEMPLU DE INVINGĂTOR | Aur și argint pentru Ionuţ Butoi la Jocurile Invictus

Între 23 și 30 septembrie în Canada, la Toronto, s-au desfășurat Jocurile Paralimpice INVICTUS, competiție rezervată militarilor din intreaga lume, răniți în teatrele de operațiuni. Printre participanți s-a numărat și câmpulungeanul Ionuţ Butoi, cel care în proba de tir cu arcul a obținut două medalii: argint la individual si aur pe echipe!
Competiția nu a fost una ușoară, 550 de militari din 17 țări au luptat la mai multe discipline sportive pentru a obține un loc pe podium. Militar din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, rănit în Afganistan, imobilizat într-un scaun cu rotile, Ionuț Butoi a dat tuturor o lecție de viață.

Cu multă ambiție, cu susținerea familiei și a apropiaților, musceleanul a reușit să răzbească și să depășească obstacolele pe care le-a întâlnit. Alături de colegii săi, Dorin Petruț și Nicușor Pegulescu, Ionuț a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere în proba de tir cu arcul, obținând astfel medalia de aur, iar în proba individuală, musceleanul a reușit să urce încă o dată pe podium, obținând medalia de argint.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *