Prioritate pentru Autostrada Piteşti – Sibiu

Una dintre cele mai importante şosele pentru transportul comercial din România,  Piteşti – Sibiu, urmează să fie construită direct sub formă de autostradă. Declaraţia îi aparţine ministrului transporturilor, Ioan Rus, care anunţase iniţial un drum Expres. Se pare că discuţiile avute cu reprezentanţii Dacia, i-au făcut pe oficialii de la Bucureşti să se răzgândească. (Manuela Ionaşcu; sursa foto: adevărul.ro)

Ioan Rus, omul de la Ministerul Transporturilor a precizat că autostrada Piteşti – Sibiu este prioritară pentru perioada următoare. Autostrada, care ar avea o lungime de 116 km, a fost cerută în repetate rânduri atât de transportatori cât şi de francezii de la Dacia, cel mai mare exportator local. După discuţiile avute în guvern, dar şi cu reprezentanţii Dacia, s-a ajuns la concluzia că sunt bani pentru ca porţiunea de drum atât de mediatizată, să fie direct autostradă, nu drum expres cu s-a discutat iniţial.

Potrivit lui Ioan Rus, anul 2015 va fi unul ce va aduce mai multe lucrări la proiecte de autostrăzi, iar printre acestea, prioritară este construirea autostrăzii Piteşti – Sibiu. În acelaşi timp, Rus mai doreşte construirea altor tronsoane de autostrăzi printre care se regăseşte şi Piteşti – Balş.

* Pentru mai multe Ştiri MUSCEL TV click AICI!

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *