Peste 60 de copii la un concurs de şah în mediul rural!

Sâmbătă dimineaţa, la Şcoala Gimnazială “Oprea D Iorgulescu” din Câmpulung, elevi de la numai două şcoli, “Oprea D. Iorgulescu” şi “Sf.Iacob” au participat la faza locală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la Şah, competiţie pentru elevii din clasele I – a VIII-a. N-au lipsit, însă, nici puştii care se antrenează alături de Cristache Toculeţ, cel care, dealtfel, chiar a ţinut să fie prezent şi să urmărească îndeaproape evoluţia elevilor săi:

S-a jucat pe parcursul a aproape 3 ore, iar la final, în urma rezultatelor înregistrate s-au stabilit şi numele muscelenilor care vor merge în faza a II-a, programată la Mioveni:
Briana Iaru, Lucia Bugean şi Ibona Răcăşan – la fete;
Andrei Duţă, Claudiu Niţoiu şi Andrei Ungureanu – în tabăra băieţilor.

Competiţie de şah, rezervată elevilor de la şcolile din mediul rural, a fost programată şi la Mihăeşti. 11 localităţi, Stoeneşti, Aninoasa, Albeştii de Muscel, Bălileşti, Stâlpeni, Lereşti, Berevoeşti, Bughea de Jos, Boteni, Rucăr şi Mihăeşti, au avut reprezentanţi în concurs, iar pentru etapa de la Mioveni s-au calificat: Teodora Preoteasa (Berevoeşti), Ana Gava (Albeştii de Muscel) şi Marta Văcaru (Stoenesti) – în competiţia fetelor; Claudiu Pană (Berevoeşti), Robert Apciug (Stîlpeni) şi Georgian Simion (Rucăr) – în cea a băieţilor.
Dacă la Câmpulung numărul copiilor participanţi a fost puţin peste 20, îmbucurător este faptul că la competiţia de la Mihăeşti au fost prezenţi peste 60 de copii, ceea ce înseamnă că „sportul minţii” prinde din ce în ce mai mult teren în şcolile din Muscel.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *