Alex Manole, campion european la dublu mixt!

Ediţia cu numărul 58 a Campionatelor Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori a fost una de succes pentru sportivii români! La Bratislava, în Slovacia, sportivii noştri au obţinut în total 14 medalii, dintre care cinci de aur, două de argint şi şapte de bronz, România clasându-se, astfel, pe primul loc în clasamentul pe naţiuni al ediţiei din acest an!
Din delegatia ţării nostre au făcut parte şi trei jucători legimati la CS Pristavu Câmpulung: Ştefan Tonghioiu (cadeţi), Alexandru Manole şi Florin Spelbus – componenti ai lotului de juniori, antrenaţi chiar de antrenorul de la club, Mădălin Ionaşcu.

Pentru două dintre medaliile amintite şi-au pus amprenta şi sportivii musceleni! Astfel, Ştefan Tonghioiu a revenit în ţară cu “bronzul” obţinut în proba pe echipe, acolo unde cadeţii români s-au clasat pe locul 3 după ce au pierdut în semifinale (2-3) în faţa Italiei;
Lovitura a dat-o, însă, Alexandru Manole în proba de dublu mixt, alături de Andreea Clapa (CSM Bistriţa). Cei doi au devenit campioni europeni după un parcurs fără greşeală: 6 meciuri, 6 victorii:
3-2 cu Andrey SEMENOV / Anna IVANNIKOVA (Rusia)
3-0 cu Aviv BEN-ARI / Shelli GELMAN (Israel)
optimi: 3-2 cu Xuan Xu ZHANG (Spania)/ Honas Bence MAJOROS (Ungaria)
sferturi: 3-2 cu Natalia BAJOR (Polonia) /Joe SEYFRIED (Franţa)
semifinale: 3-1 cu Adina DIACONU România) / Patryk ZATOWKA (Polonia)
finala: 3-2 cu Romain RUIZ / Oceanu GUISNEL (Franţa).

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *