Pază la Rege şi Regină >> Campionatul Judeţean de Şah – faza finală, la Câmpulung

35 de copii din întreg judeţul, dintre care 12 din Câmpulung, au participat sâmbătă şi duminică la faza finală a Campionatului Judeţean de şah pentru copii şi juniori ce s-a desfăşurat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Oprea Iorgulescu” din Câmpulung. S-a jucat la trei categorii de vârstă, U8, U10 şi U12 ani, fete şi băieţi, iar competiţia a fost coordonată de arbitrul Adrian Stănescu din Piteşti şi de cei doi organizatori: Ovidiu Stancu şi Cristache Toculeţ.  Ziua de sâmbătă a început cu şedinţa tehnică, în care copii au ascultat cuminţi indicaţiile organizatorilor, iar părinţii urmăreau şi ei, cu emoţie, de la margine, fiecare mişcare din sală. La ora 10.30 s-a dat start primei runde, odată cu indicaţia unui dintre organizatori: „Negru apăsat primul pe ceas, iar albul are prima mutare”.
Au fost în total 6 runde, aşadar multe ore de concentrare pentru tinerii jucători care au urmărit victoria sau după caz remiza atunci când pe tabla de joc aveau inferioritate în ceea ce priveşte numărul şi valoarea pieselor.

Festivitatea de premiere a adus câte un mic premiu pentru fiecare participant, însă medaliile şi trofeele au fost pentru cei mai buni la fiecare categorie, printre aceştia şi o parte dintre şahiştii musceleni.
Pe categorii de vârstă, câştigători au fost:
Fete U8: Ioana Stoenescu (Piteşti)
Fete U10:
Briana Iaru (Câmpulung)
FeteU12:
Daria Brătulescu (Piteşti)
Băieţi U8:
Iustin Bragă (Câmpulung)
Băieţi U10: Alexandru Costin (Piteşti)
Băieţi U12: Marius Ciochină (Piteşti)
În clasamentul general, pe podium au fost numai jucători de la Piteşti:
1. Ovidiu Mihai Popa 6p
2. Marinel Arsene 5p
3. Alexandru Costin 5p


About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *