BOB | Rezultat uluitor: echipajul muscelean Tentea/Daroczi, locul 1 în clasamentul general al Cupei Europei. Pe locul 2 este un campion olimpic și mondial!

Format din sportivii Mihai Tentea (pilot), Ciprian Daroczi (împingător) și Iulian Păcioianu (antrenor), cu toții sub contract cu CS Muscel Câmpulung, echipajul de bob două persoane al României scrie istorie pentru sporturile de iarnă!
Chiar dacă în această după-amiază, la Innsbruck (Austria), s-a clasat doar pe locul 6 în ultima etapă din circuit, echipajul românesc s-a poziționat pe primul loc în clasamentul general al Cupa Europei, sezonul 2019 – 2020, competiția rezervată seniorilor. Este o performanță extraordinară pentru tinerii noștri sportivi care au reușit să-l învingă în clasamentul pe puncte pe campionul mondial și olimpic, Oskars Melbardis – se arată pe contul de facebook al Federației Române de Bob și Sanie, care subliniază și faptul că ”Este pentru prima dată când un echipaj românesc reușește să ocupe primul loc la Cupa Europei în clasamentul general, la proba de bob 2 persoane masculin.

Competiția a început în luna noiembrie 2019, la Lillehammer (Norvegia) și s-a încheiat astăzi, la Innsbruck (Austria). Românii nu au câștigat nicio etapă, însă au avut evoluții constat bune cu poziționări între locurile 2 și 6, totalizând astfel 776 de puncte în clasamentul general, cu 5 mai multe decât echipajul de pe locul secund, condus de campionul mondial și olimpic, letonul Oskars Melbardis.

După cum se arată și în clasamentul prezentat de site-ul federației internaționale, Mihai Tentea este, încă junior, în lupta directă cu mult mai titrații săi adversari care au completat podiumul de premiere.
Rezultatele echipajului României în Circuitul Cupei Europei, sezonul 2019-2020
etapa 1, Lillehammer, 23 nov. 2019 – locul 3
etapa 2, Altenberg, 5 dec. 2019 – locul 2
etapa 3, Altenberg, 6 dec. 2019 – locul 3
etapa 4, Winterberg, 13 dec. 2019 – locul 5
etapa 5, Konigssee, 20 dec. 2019 – locul 3
etapa 6, Sigulda, 18 ian. 2020 – locul 6
etapa 7, Sigulda, 19 ian. 2020 – locul 5
etapa 8, Innsbruck, 30 ian. 2020 – locul 6.

Clasament final 2019-2020
1.Mihai Tentea (România) 776p
2.Oskars Melbardis (Letonia) 771p
3. Simon Friedli (Elveția) 666p

Este o premieră pentru bobul masculin din România acest rezultat, acest loc I în clasamentul general al Cupei Europei! Vorbim despre competiția seniorilor, iar echipajul nostru este pilotat încă de un junior! De-a lungul celor 8 etape, au participat 61 de echipaje, iar pentru noi este un rezultat exceptional să poti trece de echipele Germaniei, Elveției, Rusiei, Letoniei, țări cu mare tradiție în sporturile de iarnă, respectiv în probele de bob.
La CS Muscel, secția bob s-a înființat în 2002, acum 18 ani, iar în ultima perioadă am reușit să avem rezultate extraordinare la Campionatele Mondiale, Europene și acum câștigarea Cupei Europei la general! La CS Muscel avem o echipa tânară, care, sunt sigur, o să aducă faima zonei în competițiile sportive internationale care vor urma! Nu trebuie să uităm că avem și am avut sprijin total din partea Federației Române de Bob și Sanie, a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, al Clubul Sportiv Muscel Câmpulung, al Primăriei și Consiliului Local din Câmpulung, care au acordat fonduri substantiale să putem obține rezultatele acestea
– a declarat pentru sportinmuscel.ro, antrenorul Iulian Păcioianu.

Totodată, în cursa de astăzi de la Innsbruck (Austria), echipajul românesc Tentea/Daroczi s-a clasat pe locul 2 la Campionatul European rezervat juniorilor sub 23 de ani.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *