ATLETISM (VIDEO – exclusiv) | A murit fostul mare antrenor, musceleanul Ion Puică

Ion Puică: ”Tare aș vrea să se consemneze, și ziariștii care sunt aici sau care au fost – să le spuneți – că cea mai prolifică activitate din Țara Românească, a fost activitatea sportivă!

Doliu în lumea sportului din România și în mod special în Atletism. Antrenorul emerit ION PUICĂ a încetat din viață, la vârsta de 89 de ani!
Născut în anul 1930, la București, Ion Puică a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti, promoția 1959. A practicat atletismul la nivel de performanţă, specializându-se în alergările de semifond şi fond. Între anii 1976 și 1988 a fost antrenor al lotului naţional al României pentru probele de fond și semifond, iar printre elevele sale s-au numărat Paula Ivan, Antoaneta Iacob, dar și Maricica Puică, cea care i-a și devenit soție. De-a lungul anilor, aceste sportive au cucerit pentru România patru medalii la Jocurile Olimpice. Pentru rezultatele deosebite, acestuia i s-a decernat, în anul 1982, titlul de antrenor emerit.
În ultimii ani, Ion și Maricica Puică s-au stabilit în zona Muscel, mai exact în comuna Valea Mare Pravăț. Au apărut împreună de mai multe ori în fața publicului muscelean, unul dintre aceste momente fiind consemnat în timpul unei sesiuni de comunicări la Muzeul Municipal din Câmpulung.

Corpul neînsufleţit al lui Ion Puică a fost depus la sediul Federaţiei Române de Atletism, iar de astăzi este depus la capela cimitirului Izvorul Nou din Bucureşti. Ceremonia de înhumare va începe duminică, de la ora 13,30, la acelaşi cimitir.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *