O victorie pentru istorie! Iată cum poate fi catalogat succesul echipei Muscel Câmpulung în barajul de promovare în liga a III-a. Desigur, fotbalul muscelean a mai cunoscut astfel de momente. De această dată, a fost vorba de un proiect care, în afară de caracterul şi de ambiţia componenţilor acestui frumos şi nebun grup,constituit aproape integral din jucători localnici, nu s-a bazat aproape pe nimic altceva care să îl propulseze în eşalonul superior. Cei câţiva susţinători, care s-au alăturat acestei speranţe şi, la început, chiar unei iluzii, pot fi număraţi pe degetele unei singure mâini. Iar dintre acesştia, trebuie obligatoriu menţionaţi Dan Cârţu, organizatorul de competiţii, care, pe cont propriu, a susţinut financiar echipa, precum şi consilierul local Nicolae Dumitrescu, o persoană care iubeşte cu adevărat sportul, cel care a asigurat uneori transportul.
Evident, ceva fonduri au venit şi de la primărie, dar şi de la Inspectoratul Şcolar, fiindcă echipa se confundă aproape cu juniorii de la Dinicu Golescu. Dar de-acum încolo, cerinţele vor fi mai mari, şi dacă chiar se doreşte o reprezentare onorabilă a Câmpulungului, atunci alături de fotbaliştii noştri trebuie să vină cât mai mulţi dintre cei care o pot ajuta. Şi îi includem aici şi pe simplii microbişti, nu doar prin prezenţa lor la meciuri, dar şi prin înţelegerea de a achita, măcar o sumă modică, pe biletul de intrare la stadion. Din câte ştim, au început deja calculele, iar primarul Călin Andrei şi consilierii locali vor fi de acord cu o alocare mai mare din bugetul oraşului. Mai este însă nevoie de suplimente, ori aici, în lipsa unui sponsor potent, orice asociere şi orice gest de susţinere din mediul public este foarte necesar şi util.
Nu o să analizăm parcursul echipei Muscelul în acest campionat, şi nici finala de promovare. Însă este moral să evidenţiem profesionalismul şi dedicaţia pentru fotbal, dovedite încă o dată, de către antrenorul Sandy Popovici, cel care, alături de profesorii Ovidiu Tică şi Cristi Creţu, are principalul merit în crearea şi dezvoltarea acestui proiect fotbalistic pe termen lung. De altfel, modul în care s-a format şi a evoluat echipa de acum a Câmpulungului poate reprezenta un bun exemplu de cum ar trebui să se constituie baza fotbalului românesc. Adică prin juniori crescuţi în centre şi şcoli de fotbal din oraşe şi municipii, şi nu prin jucători fără perspective sau cu vedete expirate. De altfel, chiar barajul de promovare cu campioana judeţului Olt a arătat diferenţele dintre această abordare şi vechile tipare, căci dacă dintre tinerii fotbalişti de la Câmpulung, unii au şanse să facă performanţă la un nivel superior, acest lucru, cu tot respectul, este exclus pentru cetăţenii din Olt care ne-au fost adversari. Iar asta plecând fie şi numai de la diferenţele de vârstă şi de greutate ale jucătorilor!
Deşi e pauză competiţională, din punct de vedere organizatoric e sezon de vârf. Poate că toţi aceia care pot veni alături de fotbalul muscelean vor dovedi prin fapte acelaşi patriotism local precum a făcut-o gaşca nebună de la Dinicu Golescu! (Sterian PRICOPE)