Pot afirma, fara a gresi catusi de putin, ca aceasta competitie s-a bucurat de aprecierea fiecarei parti combatante. Pentru noi (echipa TAC) a fost oportunitatea de a face o deplasare, de a cunoaste jucatori noi si de a transpune in joc pe mese mai abordabile antrenamentele efectuate de-a lungul a 2 luni pe cele mai dificile mese de biliard si anume Dynamic 3 (cele din dotarea clubului TAC din Bucuresti), iar pe de alta parte – echipa gazda First, ce a avut ocazia sa intalneasca jucatori mai cu experienta astfel incat concursul sa fie un test pentru evaluarea cunostintelor si aptitudinilor in jocul de biliard.
Clubul First ofera o posibilitate mare de a-ti dezvolta jocul de biliard prin calitatea pe care o ofera, incepand cu mesele Dynamic 2 cu postav Ivan Simonis 860 – bine intretinute si echilibrate, cu spatiul destul de generos intre mese, cu zona de bar bine delimitata si nu in ultimul rand cu decorurile si sistemul de ventilatie si incalzire. Asadar proprietarii nu s-au gandit la modul comercial pe care ar fi putut sa-l dezvolte ci la unul menit pentru performanta. Cred ca sub o atenta indrumare in 2-3 ani de aici vor aparea jucatori cunoscuti pe plan national, baza este reala mai ramane elementul motivational si schimbarea mentalitatii spre biliard ca sport ce necesita antrenament adecvat si sustinut nu ca o petrecere a timpului liber in compania altor amici dand cu tacul in bile.
Revansa este o alta oportunitate pe care tinerii jucatori din Campulung o au pentru reevaluare. Jocul in echipa este diferit de cel obisnuit, personal, care se intalneste la majoritatea competitiilor de gen. Se impune o atentie sporita si o conlucrare cu partenerul in jocurile de dublu. Trebuie sa-i stii punctele forte dar si cele vulnerabile astfel incat sa-l pozitionezi pe lovitura urmatoare in pozitia cea mai buna. Acest obiectiv va pune o presiune sporita pe lovitura ta. Astfel dialogul cu partenerul e esential, impreuna luati deciziile. O reusita (inchidere de masa) la dublu echivaleaza (emotional) cu castigarea unui trofeu, iar castigarea meciului apropie si mai mult coechipierii si ii determina la continuarea performantei.
Experienta unora din jucatori ar trebui transmisa si celor mai tineri, iar sub atenta indrumare a domnului Mircea Terceanu si cu contributia domnului Aurelian Andronache nimic nu va pare prea greu. Trebuie doar seriozitate din partea jucatorilor si acceptarea ca biliardul este un sport in care mintea, mana, ochiul, tacul, pozitia, trebuie sa conlucreze perfect ca lovitura sa fie reusita.
Va multumim deci domnilor ce alcatuiti First Club pentru frumoasa si corecta organizare a competitiei, va astaptam cu drag pentru partea II a intalnirii, multe succese si sanatate voua si celor dragi.
Cu deosebit respect,
Biliard Manager club TAC
Marian Postolache