Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, a găzduit întrecerile Campionatului European de World Kickboxing, competiţie la care au participat peste 300 luptători din 12 țări ale continentului nostru, precum Spania, Germania, Italia sau Portugalia. Deschis tuturor categoriilor de vârstă, concursul s-a desfășurat pe reguli de K1, Full Contact, Semi Contact, Kick light, Light kick, MMA şi Thai box, suprafețele de luptă fiind două ringuri și o tatami, arene care au fost spaţiul unei competiţii acerbe între valoroşi sportivi europeni de toate vârstele.
Lotul naţionalei noastre a inclus şi zece sportivi musceleni de la clubul ACS Ambiţia Irinel, selecţionaţi pe baza rezultatelor obţinute în acest an, cel mai titrat dintre ei fiind chiar fondatorul şi antrenorul clubului, Irinel Bădulescu, dublu campion mondial şi dublu vicecampion European. Iar câmpulungenii noştri şi-au onorat pe deplin misiunea de a reprezenta România, cu toţii reuşind performanţa de a urca, măcar o dată, pe podiumul de premiere. Cel mai galonat a fost, după cum era de aşteptat, însuşi Irinel Bădulescu, al cărui bilanţ personal a însemnat o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz, din totalul de 18 cât a reţinut în ţară numai delegaţia musceleană. Cea mai strălucitoare medalie a fost obţinută şi de către fiica acestuia, Issis Maria Bădulescu, debutantă la această competiţie, alte patru locuri întâi fiind aduse pentru România de Adrian Codruţ Duţescu, Eric Andrei Ştefan, Andrada Nicoleta Neacşu şi Romeo Enache. De precizat că unii dintre luptătorii musceleni au concurat la mai multe stiluri şi categorii de greutate, de unde şi salba de medalii cu care s-au întors acasă, la Câmpulung.
Ca fiind cel mai mare din punct de vedere numeric, dar, mai ales cel mai important contributor pentru ţara noastră, Clubul Sportiv Ambiţia Irinel a avut un aport major în clasarea României în primele trei locuri ale ierarhiei neoficiale stabilită după medaliile obţinute, o performanţă de echipă absolut remarcabilă de vreme ce, după cum spuneam, la Baia Mare au venit reprezentanţi ai unor şcoli de mare tradiţie care se bucură de o bază de selecţie mult mai mare şi, mai ales, de condiţii materiale incomparabile cu cele de la noi. De pildă, Franţa, care şi-a reconfirmat supremaţia, a asigurat sportivilor săi cheltuielile cu transportul, cazarea, medicaţia, echipamentul şi aşa mai departe, inclusiv o diurnă cuprinsă între 3 şi 4 mii de euro pentru fiecare luptător în parte. La noi, nici măcar în vise nu se putea spera la aşa ceva, dar diferenţa a fost şi mai mare, căci promotorii individuali, pe banii lor, au cumpărat medaliile, evitând o situaţie penibilă pentru ţară, care, prin autorităţile locale şi ministerul sportului, şi-au asumat obligaţii ferme atunci când au fost de acord cu organizarea campionatului european.
Evident, pe banii lor au reprezentat ţara şi luptătorii din Câmpulung, şi asta trebuie să ne sporească stima faţă de ei, chiar dacă vor fi, poate, şi cârcotaşi care vor dilua performanţa obţinută pe motiv că în lume există mai multe sisteme şi organizaţii internaţionale de kickboxing, fiecare cu propriile sale competiţii şi ierarhii. Însă, pe plan general, cei care practică kickboxing-ul deprind tehnici de auto-apărare şi de fortificare fizică şi psihică, iar medaliile interne şi internaţionale reprezintă un bonus care încununează eforturile lor şi ale lui Irinel Bădulescu, militar profesionist în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte, al cărui voluntariat ca antrenor forjează caractere dar şi contribuie, în mod interesant, la palmaresul sportiv al municipiului nostru.
Sterian Pricope – ”Muscelul în 7 zile”